2024. április 26. - Ervin

Folytatódik a szektasztori

Pjotr Kuznyecov szektavezér kész lenne rábeszélni híveit, hogy hagyják el a barlangot, ahová Penza mellett befalazták magukat, de a Kuznyecovot kezelő orvosok nem engedik oda, mert attól tartanak, hogy a barlangban lévők tömeges öngyilkosságot kísérelhetn
2007. november 25. vasárnap 16:47 - Hírextra
Kuznyecovot jelenleg elmegyógyintézetben vizsgálják és kezelik. Megállapították róla, hogy skizofréniában szenved, s azóta lett szélsőségesen vallásos, amióta akusztikus és optikai hallucinációt isteni útmutatásának értette.

Az orvosok attól tartanak, hogy Kuznyecov - aki maga ajánlotta fel, hogy megpróbálja előcsalogatni azokat, akik már meggondolták magukat, vagy akiknek elfogyott az erejük - valamiféle jelszót mondhat, amely jelzés lesz az öngyilkosságra. Ezért most azt várják, hogy a helyszínre érkezzenek egy tekintélyes moszkvai pszichiátriai intézmény szakemberei, és ők döntsenek.

A penzai orvosok szerint a barlangban uralkodó oxigénhiány, az állandó félhomály, a benzingőz együttesen még egészséges embereknél is tudati elváltozásokat idézett volna elő ennyi idő alatt, ezért a bennlévők magatartása kiszámíthatatlan.

Felvetődött, hogy talán hasonló vallási nézeteket vallók tudnának hatni a barlangban lévők - köztük három gyerek és legalább egy 80 évnél idősebb asszony - szándékaira, és akadt is egy több mint érdekes jelentkező.

Az illető German Sztyerligov, a posztkommunista Oroszország egyik első milliomosa, aki 25 éves korában, három hét alatt tett szert első milliójára, és később dúsgazdag lett, 2500 alkalmazottal, lakásokkal és irodákkal Moszkván kívül többek között New York és London legelőkelőbb negyedeiben, s nagy politikai ambíciókkal: 2003-ban még az elnöki tisztségért is megpróbált indulni. Mindezt azonban feladta két éve, amikor elmondása szerint rájött, hogy életmódja úgymond teljesen értelmetlen, s nem akarja, hogy öt gyermeke "ki legyen kitéve az erkölcsileg csődbe jutott társadalom hatásainak".

A mélyen vallásos Sztyerligov ma egy igen egyszerű parasztgazdaságot működtet, ott él feleségével és gyermekeivel, akiket nem enged iskolába járni, akárcsak a penzai szekta tagjai. Elmondta: mivel a barlangban többen vannak Fehéroroszországból, a moszkvai fehéroroszok közössége felkérte, hogy próbáljon valamit tenni, s ha a hatóságok hozzájárulnak, ő kész beszélni a barlangban lévőkkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását