2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kamondi lett a legjobb rendező Kaliforniában

Kamondi Zoltán a legjobb rendező díját nyerte el Dolina című filmjéért a tiburoni filmfesztiválon, Kaliforniában - tájékoztatta a Magyar Filmunió kedden az MTI-t.
2008. március 25. kedd 13:52 - Hírextra

A kaliforniai Tiburonban március 13-21. között 90 ország részvételével rendezték meg a nemzetközi filmszemlét, amelyen több mint 200 filmet mutattak be, köztük Kamondi Zoltán Dolina című munkáját - idézte fel Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa.

Kitért arra, hogy Kamondi Zoltán filmjének fényképezésért Medvigy Gábor a legjobb operatőrnek járó díjat vehette át március elején a portugáliai Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon, a macedón Bitolában, a 2007-es Manaki Borthers filmfesztiválon pedig elismerő oklevelet kapott.

Papp Csaba Zoltán közölte azt is, hogy a Dolina, amelynek alkotói csapata a 38. Magyar Filmszemlén a legjobb látvány díját nyerte el, hamarosan a németországi, wiesbadeni goEast! filmfesztiválon versenyez, azt követően pedig a New York állambeli Syracuse-ban, a május elején megrendezendő nemzetközi seregszemlén lesz látható.

A film Bodor Ádám Az érsek látogatása című műve nyomán készült. A történet helyszíne egy eldugott városka, Bogdanski Dolina, ahová magas rangú vendéget várnak, ám helyette Gabriel Ventuza érkezik, hogy bátyja utasítására kihantoltassa és hazaszállítsa édesapjuk földi maradványait. A Dolina főbb szerepeit Adriano Giannini, Molnár Piroska, Stefania Rivi, Derzsi János, Ioana Abur, Vajda Milán, Bán János, Trill Zsolt, Törőcsik Mari, Coca Bloos, Kocsó Gábor, Molnár Erika alakítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását