2024. április 23. - Béla

20 millió rajongó áhítozik Led Zeppelin jegyért

Több mint 20 millió rajongó próbált eddig jegyet szerezni a Led Zeppelin egyszeri visszatérésére - mondta az esemény szóvivője csütörtökön az AFP francia hírügynökségnek. A legendás rockzenészek a londoni O2 Arena november 26-i koncertjén 19 év után elősz
2007. szeptember 14. péntek 06:31 - Hírextra
A brit együttes három élő tagja az Ahmet Ertegün tiszteletére rendezett emlékkoncert kedvéért áll újra össze. Ertegün volt az Atlantic Records alapítója, ő szerződtette le 1968-ban az együttest. Percenként mintegy 80 ezer rajongó próbál regisztrálni az emlékkoncert internetes oldalán a 125 fontos (46 234 forintos) jegyekért. A stadionban legfeljebb 20 ezer ember fér el. Az oldal szeptember 17-én, délig lesz elérhető. Minden addig jelentkező részt vesz a sorsoláson, a jelentkezési sorrend nem számít - intett türelemre a koncert szóvivője. A rajongók rohama az aréna weboldalát is megbénította.

A Led Zeppelin 1980-ban oszlott fel a dobos, John Bonham halála után. A híres brit rock-együttes énekese Robert Plant, a gitáros Jimmy Page, és a basszusgitáros John Paul Jones egykori dobosuk fiával, Jason Bonhammel áll színpadra. Az isztambuli Ertegün emlékére rendezett koncerten fellép még Pete Townsend a The Who-ból, Bill Wyman and the Rhythm Kings, a Foreigner együttes és Paolo Nutini is.

A Led Zeppelin kétszer állt össze egy-egy fellépésre az együttes feloszlása óta: az 1985-ös Live Aid segélykoncertre Philadelphiában és 1988-ban az Atlantic Records születésnapi koncertjére. A banda több mint 300 millió lemezt adott el világszerte. Leghíresebb dalai közé tartozik a Stairway to Heaven, a Kashmir, a Whole Lotta Love, a Rock 'n' Roll, a Nobody's Fault but Mine és a Communication Breakdown.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását