2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vidéki rendőrök a közbiztonság javításáért a fővárosban

A győri és nógrádi rendőrök mellett Vas megyében szolgálatot teljesítő rendőröket is átvezényelnek ideiglenesen Budapestre a közbiztonsági helyzet javítása érdekében - közölte az Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense ke
2008. március 25. kedd 13:48 - Hírextra

"Március 25-től és április 1-től a győri és nógrádi rendőrök mellett 90 vasi rendőrt vezényelnek át a fővárosba, a kollégák három hónapig teljesítenek majd járőrszolgálatot a kiemelt közterületeken" - mondta.

Hozzáfűzte: a megye rendőri vezetői "nem örülnek", de fegyelmezetten tudomásul veszik a döntést, a parancsnokok pedig úgy szervezik majd a szolgálatokat, hogy Vas megye közbiztonsága ne lássa kárát a létszámelvonásnak.

Vas megyében a rendőrség és a határőrség integrációja után 400-zal több rendőr dolgozik, mint a rendszeresített létszám. A volt határőrök eddig egy-két hónapon át tartó képzésen vettek részt, és csak néhány hete kezdték meg tényleges szolgálatukat a közterületeken.

Dobozi József dandártábornok, a köztársasági őrezred parancsnoka az ORFK képviseletében februárban a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság évértékelő parancsnoki értekezletét követő sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: az volt a törekvésük, hogy a volt határőrök ott teljesítsenek szolgálatot, ahol korábban tették.

Szavai szerint a közterületeken tapasztalható nagyobb rendőri jelenlét hatásának meg kell mutatkoznia majd a közbiztonság paramétereiben is. Vas megyét éppen ezért akkor a lezajlott integráció "egyik legnagyobb nyertesének" nevezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását