2024. április 29. - Péter

Nincs kötelezettség a határidőre

Sem a csepeli önkormányzat, sem a polgármester nem tett olyan ígéretet, amellyel a csepeli elkerülő út megépítésének végrehajtási határidejére vállalt volna kötelezettséget - olvasható az önkormányzat jegyzőjének feljegyzésében, amelyet a helyi polgármest
2008. március 25. kedd 13:56 - Hírextra

A csepeli polgármestert azért kereste meg az MTI, mert a Magyar Hírlap kedden azt írta, hogy kerülőút építésére adott pénzt a Tesco Csepelen, de az ötszázhatvanmillió forint eltűnt a költségvetésben. A lap arról is beszámolt, hogy Tóth Mihály szocialista polgármester önhatalmú döntései miatt a Közigazgatási Hivatalhoz és az APEH-hez fordultak az ellenzék képviselői.

A polgármester válaszul mindössze Szeles Gábor jegyző - február 19-ei keltezésű - feljegyzését juttatta el az MTI-hez. A levélből kiderül, hogy "nincs olyan szándékról, elképzelésről tudomás, amely az elkerülő út későbbi megvalósításának szándékát megkérdőjelezné, vagy azt elvetné, sőt minden a testület által elfogadott fejleszti elképzelés sarokköve az út megvalósítása a legrövidebb időn belül".
A lap cikke arra is kitér, hogy a célzott támogatás megérkezett, a Tesco 2006-ban megnyílt, a jegyző pedig saját hatáskörben igazolást adott ki a társasági adóalap csökkentése céljából, így az adományozott pénzt a Tesco leírhatta az adójából.

A jegyző feljegyzéséből kiderül, hogy a polgármester és a jegyző által aláírt nyilatkozat csak annak igazolására szolgált, hogy a Tesco az adókedvezmény iránti igényét érvényesítse.

A feljegyzés szerint az adomány "jelenlegi módon történő kezelése" nem jogszerűtlen, azt első pillanattól fogva a képviselő-testület döntötte el. Sőt a testület az azóta elfogadott költségvetési rendeleteivel ennek támogatottságát kinyilvánította. A testület döntését minden esetben úgy hozta meg, hogy az összeg kezelésének módjáról tudomása volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását