2024. március 29. - Auguszta

Többen vettek részt a szűrőprogramon

A korábbinál több fiatal, gyermek és család látogatott ki vasárnap Szolnokon a Tiszaligeti Körcsarnokba, a kormány által kezdeményezett SZ.É.P. - Szűréssel az Életért Program idei harmadik hétvégi szűrőnapjára.
2008. március 17. hétfő 11:15 - Hírextra

A rendezvényen több ezren mérették meg vérnyomásukat, vércukor- vagy koleszterinszintjüket, ellenőriztették anyajegyeiket, gerincüket vagy testtömegindexüket. Az ingyenes szűrővizsgálat közül a legtöbben a koleszterinszintjükre és a vérnyomásukra voltak kíváncsiak, de az érdeklődők általában egyszerre három-négy vizsgálatot is elvégeztettek - áll a Miniszterelnöki Hivatal közleményében.
Sokaknál mértek magas vérnyomást, csaknem minden második embernél.

Az ÁNTSZ munkatársainak tapasztalata szerint a legtöbben tudnak arról, hogy magas a vérnyomásuk, kezeltetik is, ám nem rendszeresen, vagy nem az előírásnak megfelelően szedik a számukra felírt gyógyszereket, ezért továbbra is egészségtelen vérnyomásértékkel élnek.

Az anyajegyeiket, bőrüket átvizsgáltatók között egy melanomát és két melanomagyanús foltot talált a bőrgyógyász szakorvos. Az egyik gyanús folt egy fiatal - 30 év körüli - hölgy bőrén volt, ami arra figyelmeztet, hogy a melanoma és a bőrrák nem kizárólag az idősebb korosztály betegsége. Öt páciensnél találtak bőrrákra utaló jeleket, nyolc esetben pedig azt tanácsolta a szakorvos, hogy a kockázatosnak tartott anyajegyet műtéttel távolíttassák el.

A SZ.É.P. - Szűréssel az Életért Program legközelebbi állomása Veszprém, ahol március 22-én, szombaton a Báthory István Általános Iskola tornacsarnokában végeznek ingyenes szűréseket. A további helyszínekről és a korábbi eseményekről a www.szep.freeblog.hu weboldalon találhatók információk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását