2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Blaha Lujza téren szórványos zavargások várhatók

„Ezért kérem… Nem! Követelem, hogy minden hazája jövőjéért aggódó magyar március 15-én jelenjen meg Budapesten. Jöjjön el a Blaha Lujza térre, 17 órára, és fejezzük be végre, amit 2006 őszén elkezdtünk!”- Olvasható Budaházy Györgynek a k
2008. március 14. péntek 11:14 - Hírextra
12 gócpont

A rendőrség összesen tizenkét rendezvényt minősített kiemelt kockázatúnak, védett vezető megjelenése, közlekedési szempontok, a résztvevők nagy száma és a korábbi rendezvényeken történt rendőri intézkedések alapján. Ezek a Kossuth téri zászlófelvonás. A Lánchídon rendezett kulturális program. A Múzeumkerti és a Művészetek Palotájában tartott állami ünnepség. A Március 15. téren a főváros hivatalos megemlékezése. Egy Szabadság téri vonulásos rendezvény és az Olimpiai parkban a Magyar Rendszerváltók Országos Szövetségének (MAREVOSZ) megemlékezése. A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Erzsébet téri ünneplése. A Magyar Önvédelmi Mozgalom Blaha Lujza téri skinhead koncertjei. A Gój- és a Nemzeti érzelmű motorosok felvonulásai, és a Fidesznek az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartott ünnepi nagygyűlése. A Kossuth téri zászlófelvonást, a Múzeumkerti állami ünnepséget és a Lánchídon rendezett kulturális programot nyilván a kormány tagjainak részvétele és a korábban tapasztalt füttykoncertek, vagy az évek óta jelentős tömeg hatására vettek fel a listára. Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya közlése alapján március 15-én reggel hat órától március 16-án reggel hat óráig fokozott ellenőrzést rendelt el, amely lehetőséget ad a rendőröknek arra, hogy személyeket igazoltassanak, ruházatukat, gépjárműveiket és táskájukat indokolt esetben átvizsgálják.



Téves viharjelzés

A MAREVOSZ a Képviselői Irodaház – pestiesen fehér ház – melletti Olimpiai parkban tartja megemlékezését. Tulajdonképpen nem értjük miért került fel a „kiemelt kockázatúak” listájára, ugyan honlapjuk alapján megveszekedett Horthystának tűnnek, ám nem hisszük, hogy különösebb tömegeket mozgatnának meg, és ha maga a kormányzó nem jelenik meg, akkor védett vezető részvételétől sem kell tartanunk. Továbbá nem tudunk arról sem, hogy korábbi rendezvényeiken rendbontás történt volna. Egész őszintén arról sem tudunk, hogy lettek volna korábbi rendezvényeik. Rónai János a szervezet vezetője tavaly Március 15-e békés megünneplésére szólított fel tagjait. Ahogy a hirado.hu beszámolt róla: „A szervezők megkérik majd a résztvevőket, hogy ha zavargások lennének, akkor mindenki menjen haza - mondta, a MAREVOSZ konferencia főszervezője.”

A felvonulás erősödése délutánra várható

A Gój motorosok felvonulása a BAH csomópontnál kezdődik. A Kongresszusi Központ parkolójában gyülekeznek14 órától 14 óra 45 percig. Tervezett útvonaluk: Jagelló út-Alkotás utca-Moszkva tér-Margit körút-Bem József tér-Árpád fejedelem útja-Pacsirtamező utca-Árpád híd-Váci út-Nyugati tér-Szent István körút-Margit híd-Budai alsó rakpart-Petőfi híd-Nagykörút-Andrássy út-Hősök tere-Dózsa György út-Dráva utca-Pesti alsó rakpart-Közraktár utca-Petőfi híd-Október huszonharmadika utca-Bocskai út-Kosztolányi Dezső tér-Bartók Béla út-Szabadság híd-Vámház körút-Múzeum körút, Nemzeti Múzeum (18.30-18.50 óra között), majd Kiskörút-Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út-Hősök tere (19.15-19.25). 17 órakor sajtótájékoztatót tartanak a Hősök terén. A Nemzeti Érzelmű Motorosok 18 órakor csatlakoznak a Blaha Lujza téri MÖM rendezvényhez. A frontérzékenyeknek érdemes füldugóval készülni.



Bolond széllökések, néhol tojászápor

Mint arról 2007. október 22-én beszámoltunk, a Nagymezői utcai csata náciközeli városi gerillái a MIÉP-ből „túlzott radikalizmusuk” miatt kigolyózott Kovács Géza és Kakuk Attila fémjelezte Magyar Önvédelem Mozgalom (MÖM) rendezvényéről indultak az Operaház felé, hogy Gyurcsány Ferencnek szívélyes jókívánságaikat, néhány színesen pukkanó petárda és felborított autó kíséretében. A rendezvényen beszélt Budaházy György és Polgár „Tomcat” Tamás, majd a be nem jelentett menetet Toroczkai „Tóth” László vezette végig a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Nagymező utcán, egész addig, amíg egy sisakos rendőrök képezte sorminta útjukat nem állta. A Magyar Önvédelmi Mozgalom szombaton reggel 9 órakor kezd rá ifj. Hegedűs Lórántnak köszönhetően a Szabadság téri a Hazatérés Templomában, 11 órára a Múzeum Kerthez, majd 13 órára a Petőfi szoborhoz vonulnak Demszky Gábor beszédére. Heves tojászápor várható, érdemes esernyővel készülni.

Szórványos zsidóbérencezés

A Jobbik és a Magyar Gárda egy órával később az Erzsébet téren emlékezik, itt az eddigiek alapján szigorú arcú, fegyelmezett erődemonstrációra számíthatunk, az esőköpenyt és a gázálarcot otthon hagyhatjuk. Beszédet mond: Szabóné Rácz Anita győri gárdista, Balczó Zoltán a Jobbik alelnöke, Dósa István a Magyar Gárda főkapitánya és Vona Gábor a Jobbik elnöke. 15 órára Fidesz ünnepség várható az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. A tapasztalatok szerint nagy létszámú, ugyanakkor békés tömeget lehet várni, esetleg a széleken kisebb, Árpád-sávos zászlós csoportokkal, szórványos, Orbán Viktornak szánt zsidóbérencezéssel.



Fronthatás, kőzáporok és könnygázfelhők

A fekete fellegek gyülekezése 17 óra körül várható a Blaha Lujza tér környékén. A MÖM nagygyűlésén Kovács Géza, Budaházy György, ifj. Hegedűs Lóránt (a program szerint a Hamasz részéről), vitéz Hunyadi László főkapitány, Magyarország Nádora a Történelmi Vitézi Renddel és Toroczkai László beszélnek majd. Október 22.-hez hasonlóan, a két ismert skinhead-zenekar az Oi-Kor és belsőbb körökben csak Roma Erőszaknak nevezett Romantikus Erőszak húzza majd a bakancsalávalót. Mielőtt Demszky-féle tornádóriadónak vennék azon előrejelzésünket, hogy a kőzápor és könnygázfelhők megejelenése leginkább itt várható, felhívnánk figyelmüket arra, hogy tudósítónk tavaly októberi tapasztalata szerint a MÖM gyámkodása alatt egész konkrétan bőrfejű-rendezvény zajlik. Ameddig a Magyar Gárda mindeddig pedánsan ügyelt az arculatára, addig tavaly, az utcai harcokat megelőző koncerten természetesnek tűnt, hogy a közönség tagjai náci karlendítéssel köszöntsék egymást. Előrejelzésünket a résztvevők öltözetére alapozzuk, ők télálló cipővel, arcukat is elfedő sállal és kapucnis pulóverrel készülnek.

Ahogy a MÖM oldalán olvashatjuk: „Gyurcsány Ferenc népirtó, elmebeteg hatalmát a lakájmédia és a gondolkodni képtelen, egyenruhákba bujtatott, a NÉP-re kezet emelő verőemberek tartják fent. Ezért megismételjük 2007. október 13-ai felhívásunkat. A Magyar Önvédelmi Mozgalom felszólítja az ellenséges – a népirtó Gyurcsány-rezsimmel kollaboráló – média képviselőit (elsősorban az RTL Klub, a TV2, az ATV, az MTI, a Népszabadság, a Népszava, a Blikk, az Index és a többi bal-liberális sajtóorgánum fullajtárjait!), hogy a 2008. március 15-ére kitűzött budapesti – Blaha Lujza téri – rendezvényünket saját jól felfogott érdekükben kerüljék el. Mozgalmunk szerint ugyanis ha zavartalanul tudnának tudósítani, akkor is aljas módon hazudnának a felsoroltak! […] Figyelmeztetjük a magyarnak nevezett rendőrséget, hogy a népakarat ellen ne merjenek erőszakot alkalmazni, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek!” Ugyanitt Budaházy György invitál kedves szavakkal: „Harcba szólítalak titeket, kemény fejű nemzeti radikális fiatalok, kik a hazafias rockkoncerteken elől ugráltok, hogy jelenjetek meg, mert most is az első sorban a helyetek!” A kuruc.info-n ezt olvashatjuk: „Rohadék Fletónak igaza volt, amikor vasárnap este szemrebbenés nélkül közölte, bűnbandája helyén marad, politikáján nem változtat. Esze ágában sincs nemhogy lemondani, választásokat kiíratni, de még engedményeket sem tenni. Minek is tenné, ha nem kényszeríted erre te magad az utcán. […] Ma este még álmodhatod, hogy Fletónak vége, de ha holnap vagy pár napon belül nem cselekszel magad és nem kergeted el fizikailag a csürhét, akkor minden marad a régiben. Sőt, rosszabb is lesz.” Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ha tehetik, maradjanak otthon.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. március 13. 22:01
Javaslom, hogy minden választott képviselő az Alkotmányra tett esküje alapján biztosítsa a nyugalmat és rendet a Nemzet Ünnepén.

Ha kell, alkossanak oszlató éket, és a tudományuk gyakorlati alkalmazásával tartassák be az írott és íratlan szabályokat és gondoskodjanak az ország, kiváltképpen a főváros nyugalmáról.

Műveleti cselekmények esetén, Köztársasági Elnök Úr után közvetlen az Alkotmány Bíróság és a Legfelső Bíróság vezetői és tagjai haladnának.
A Civil Jogász Szervezet és a parlamenti képviselők a mellékutcában kerülnének elhelyezésre, bevetésükről az ombucmanok döntenének.

A Magyar Helsinki bizottságot a vízágyuk kezelésével kellene megbízni, a Kormány tagjai a hangos bemondásokért felelnének.

A rendezvény utáni szemét eltakarítása a parlament képviselőinek lenne a feladata, a Frakció vezetők irányításával.

A rendőrséget a történések adatgyűjtésével kellene megbízni, és a jelenleg érvényben lévő törvények alapján, és évek multával ítélkezni a szakszerűségről és a törvényességről.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását