2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Jobbik alapítói lemondtak

Mint a Jobbik alapítóinak, meg kellett hoznunk azt a nehéz döntést, hogy az általunk életre hívott párthoz fűződő tagsági viszonyt megszüntetjük. Az elhatározás meghozatala szorosan összefügg azzal az általunk zsákutcának ítélt, épp ezért járni nem kívánt
2008. március 10. hétfő 11:59 - Hírextra

Fontos leszögeznünk, hogy minden naiv vagy rosszhiszeműen ravasz összeesküvés-elmélettel szemben, a Gárda megalakulása mögött nem a szocialista-liberális hatalom és annak spionhadserege állt, hanem a magyar társadalom önvédelmi reflexe, amelyet éppen ezen diktatórikus hatalom brutalitása váltott ki. Mindazonáltal úgy gondoljuk, hogy a Magyar Gárda nem a legszerencsésebb formája volt ezen reflex megnyilatkozásának.

Továbbá meggyőződésünk, hogy nem a Jobbiknak, mint politikai pártnak lett volna feladata egy Gárda típusú szervezet létrehozása, és nem a Jobbik elnökének annak vezetése. Mindezek eredményeképp ugyanis a Jobbik szétválaszthatatlanul egybemosódott a Gárdával, felelősséget vállalva valamiért, amit hosszútávon valójában irányítani nem képes. A legsúlyosabb problémának azt látjuk, hogy a Jobbik vezetői nem rendelkeznek, nem is rendelkezhetnek semmiféle hatékony eszközzel a Gárdába belépők megszűrésére, miként az is kérdéses, hogy hosszabb távon sikerülhet-e befolyást gyakorolni a jogilag teljesen különálló egyesületi formában működő Magyar Gárdára. Ez felmérhetetlen, így számunkra vállalhatatlan veszélyforrást jelent egy olyan politikai helyzetben, amikor a hatalom a provokációk és az önmerényletek eszközétől sem riad vissza.

Végül gondot jelent, hogy a Jobbik mint párt erőforrásai érthetetlen módon elsősorban egy másik szervezet, a Magyar Gárda építésére fordítódnak. Mindezek legbeszédesebb példája, hogy miközben a Gárda láthatóan országszerte épül, addig a Jobbik mint politikai párt, a legalapvetőbb feladatát sem látta el: a XI. kerületi időközi országgyűlési választásokon még az induláshoz szükséges számú kopogtatócédulát sem gyűjtötte össze.

A fentiek alapján állíthatjuk, hogy a Jobbik jelenlegi vezetői a Gárda megalakításával és működtetésével valójában a párt politikai érdekérvényesítő képességét veszélyeztetik, és félő, hogy ezzel elveszik annak hosszabbtávú lehetősége, hogy a Jobbik társadalomformáló szerepre tegyen szert a magyar közéletben.

Mindezek ellenére azon politikai és társadalmi célkitűzések megvalósításában, amelyek az egykori közös szándékokból fakadnak, sikert kívánunk a Jobbik vezetőinek.

Kovács Dávid, Nagy Ervin, Fári Márton

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását