2024. április 28. - Valéria

ORFK-MAZSIHISZ eygeztetés

December 5-én Dr. Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (MAZSIHISZ) elnöke és Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója hivatalában fogadta Dr. Bencze József r. altábornagy urat, az Országos
2007. december 6. csütörtök 14:53 - Hírextra
A megbeszélésen áttekintették az ORFK és a MAZSIHISZ együttműködésének eddigi tapasztalatait, valamint további lehetséges irányait, területeit, az egyház tulajdonában lévő műtárgyak fokozottabb, hatékonyabb védelme érdekében teendő közös lépéseket.

Az országos rendőrfőkapitány felajánlotta az egyház kezelésében lévő általános iskolák rendőrségi bűnmegelőzési programba (D.A.D.A), illetve közlekedésbiztonsági kérdéskörbe történő bevonását, az ehhez szükséges segédletek biztosítását és az egyházi oktatók továbbképzését.

A zsidó hitközség vezetői nagyra értékelték a rendőrség által a nagyobb egyházi rendezvények biztosításakor nyújtott segítséget, valamint a fokozott odafigyelést a zsinagógák, imaházak, temetők védelme érdekében.

A MAZSIHISZ megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja segíteni a rendőrség bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági-balesetmegelőzési,illetve kisebbségi programjainak mind hatékonyabb megvalósítását.

A MAZSIHISZ vezetése üdvözölte azt az elképzelést, hogy a rendőrség a Teve utcai székházában imaszobát kíván létrehozni, amelynek ökumenikus célú működtetéséhez a MAZSIHISZ is hozzájárul.
Dr. Bencze József ígéretet tett arra, hogy az integrációra is tekintettel a rendőrség vezetése megvizsgálja a Dohány utcai rendőrőrs létszámhelyzetét.


ORFK Szóvivői Iroda
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását