2024. május 3. - Tímea, Irma

Az Orvospárt már megtámadta az Alkotmánybíróságon az új egészségbiztosítási szabályozást

A március 9-i népszavazás az Összefogás Nemzetünk Egészségéért Pártot, az orvospártot is megerősítette azon meggyőződésében, hogy jól tette, amikor jóval a refendum előtt megtámadta az Alkotmánybíróság előtt az úgynevezett "egészségbiztosítási" törvényt.
2008. március 13. csütörtök 08:33 - Hírextra
Az alkotmánybírósági beadványunkban már akkor alkotmányellenesnek, szakmailag elfogadhatatlannak, az orvostársadalmat kötelező Hippokrateszi esküvel összeegyeztethetetlennek, egyszersmind életellenesnek tartottuk - és tartjuk ma is - a Magyarországon jelenleg kormányzó szociálliberális koalíció által, a magyar társadalom több mint háromnegyedének tiltakozása ellenére, a törvényhozáson áterőltetett "egészségbiztosítási" törvényt. Az egészségügy - hacsak a jelenlegi Alkotmányunkat nem helyezik hatályon kívül - nem válhat üzleti befektetők terepévé, nem képezheti tőkéstársaságok piaci manipulációinak a tárgyát. Állampolgáraink egészsége, betegségük gyógyítása nem degradálható adás-vételi szolgáltatássá.

Az orvospárt az alkotmánybírósági beadványában felsorolt érvei alapján arra kérte az Alkotmánybíróságot, hogy állapítsa meg a 2008.évi I. törvény alkotmányellenességét, és helyezze azt hatályon kívül.

Az Összefogás Nemzetünk Egészségéért Párt elnöksége
Kiadó: Összefogás Nemzetünk Egészségéért Párt
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását