2024. március 29. - Auguszta

Kígyók kúsznak a városba

Az erdőirtás miatt egyre több kígyó vándorol Belembe, az Amazonas folyó torkolatvidékének legnagyobb városába. Idén már 21 kígyót kellett befogniuk a brazil természetvédelmi hatóság (Ibama) embereinek Belemben, Pará szövetségi állam fővárosában. Korábban
2008. március 13. csütörtök 08:36 - Hírextra
Mérgeskígyó még nem akadt, de legutóbb például egy háromméteres anakonda bukkant fel a házak között, januárban pedig a város szélén egy 9 méteres óriáskígyó rátekeredett egy kislány lábára, és már vonszolta be az erdőbe, amikor a környékbeliek meghallották a segélykiáltásokat és a lány segítségére siettek. A kétmázsás kígyó fejét az utolsó pillanatban sikerült levágni egy bozótkéssel.

Az anakondák - a világ legnagyobb és legnehezebb kígyói - normális körülmények között távol tartják magukat az embertől és nem merészkednek ki a dzsungelből. Más kígyófajok példányai sem önszántukból vándorolnak a nagyvárosba. "A fakitermelés, a mezőgazdasági termőterület kiterjesztése, illetve az ingatlan- és az infrastruktúrafejlesztés miatt pusztul az erdő és vele a kígyók természetes élőhelye, ezért jönnek" - mondta a hatóság szóvivője. "Az emberek félnek" - tette hozzá. "Képzelje csak el, milyen lehet, amikor a csatornából előkúszik egy kígyó."

Az Ibama állatorvosi mentőegysége befogja és az állatkertbe viszi a hüllőket, vagy visszaengedi őket az őserdőbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását