2024. április 19. - Emma

A mobilom nélkül soha

Az amerikaiak többsége igencsak nehezen mondana el a mobiltelefonjáról, amely fontosabb lett, mint az internet, a televízió vagy a vezetékes távbeszélő - mutat rá a Pew közvélemény-kutató intézet e héten közzétett felmérése.
2008. március 7. péntek 07:09 - Hírextra

Az október-decemberben megkérdezett 2054 ember közül 51 százalék számára a legfontosabb készülék a mobiltelefon volt, ezt követte az internet (45 százalék), a televízió (43), a vezetékes telefon (40), az e-mail (37) és a Blackberry vagy más, e-mail fogadására alkalmas mobil készülék (36).

Az elmúlt öt év során radikálisan megváltoztak a technológiai követelmények az Egyesült Államokban: míg 2002-ben 63 százalékkal a vezetékes telefon állt a lista élén, ezután következett a televízió (47 százalék), majd holtversenyben az internet és a mobiltelefon (38), valamint a elektronikus levelezés (35).

A Blackberry okostelefon 2002-ben még gyakorlatilag ismeretlen volt (6 százalék), azóta látványos karriert futott be az amerikaiak körében. A vezetékes telefonok viszont visszaestek a középmezőnybe.

Nem okoz meglepetést, hogy a maroktelefonok és az általuk küldhető sms-ek kedvelői leginkább a 18-29 éves korosztályból kerülnek ki: kétharmaduk tapodtat sem tenne nélkülük (62 százalék).

Elsődlegesen fontos számukra az internet is (51 százalék). A televízió messze ezután kullog (33), és a vezetékes telefont egyáltalán nem hiányolnák (33 százalék).

A 30-49 éves korosztálynál szintén a mobiltelefon vezeti a nélkülözhetetlen készülékek listáját (52), ezt követi az internet (46) és a televízió (40). Ez a korosztály igencsak ragaszkodik az emailhez is (39).
Az 50-64 éveseknek már változik az ízlésük: náluk a televízió áll az első helyen (48), ezt követi holtversenyben a mobil- és a vezetékes telefon (43).

A 65 év felettiek többsége televízió- és vezetéstelefon-párti (60), bár 24 százalékuk számára az internet és 37 százalékuk számára szintén a maroktelefon a legfontosabb.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását