2024. április 29. - Péter

Magyar rajzfilmek és koncertek Finnországban

Magyar rajzfilmekből készült válogatást vetítenek Helsinkiben, az Annantalo Művészeti Központban gyerekeknek pénteken egész nap, vasárnap pedig koncert lesz a Sziklatemplomban a Magyar Kultúra Hetei finnországi rendezvénysorozat keretében.
2008. március 7. péntek 07:12 - Hírextra

Szilvay Géza és fivére, Csaba, a Helsinkiben élő és dolgozó két magyar zenész, zenepedagógus, a Kodály-módszer megalapítója. Vasárnap este a Sziklatemplomban a Helsinki Gyermek- illetve az Ifjúsági Vonószenekar az ő vezényletükkel adja elő Bartók és Kodály műveit. Közreműködik Erkki Rautio, a Helsinki Városi Zenekar csellistája, a Sibelius Akadémia tanszékvezető professzora.

A Gyermek Vonószenekarban a Kelet-Helsinki Zeneiskola 9-14 éves növendékei játszanak, míg az Ifjúsági Vonósok tagjai a zeneiskola, illetve a Sibelius Akadémia 12-20 éves növendékei közül kerülnek ki.

A Szilvay fivérek irányításával és pedagógiai tevékenysége révén az Ifjúsági Zenekar már 35 éve képviseli a finn kultúrát és teszi világszerte ismertté a Kodály-módszeren alapuló, általuk kidolgozott Colourstrings nevű zenepedagógiai módszert - mondta el az MTI-nek Pap Éva, a Helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ igazgatója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását