2024. április 29. - Péter

Rekordszámú magyar pályázat érkezett

Rekordszámú magyar pályázat érkezett a Holcim cég 2 millió dolláros építészeti pályázatára, a Holcim Awardsra - közölte Márta Irén, a cég kommunikációs vezetője az MTI-vel szerdán.
2008. március 6. csütörtök 07:44 - Hírextra

Míg 2005-ben csupán tizenketten nyújtották be a fenntartható építészetről szóló pályamunkáikat, az idén már huszonhatan indultak a nemzetközi versenyen. A Holcim által második alkalommal meghirdetett pályázatra 90 országból majdnem 5000 projektterv érkezett - tájékoztatott a kommunikációs vezető.

A tervek készítői a világ 121 országában tervezték meg a fenntartható építészeti projekteket. A legtöbb pályamű az ázsiai, csendes-óceáni és a latin-amerikai térségből érkezett, az európaiak csak utánuk következnek.

Márta Irén kiemelte: 2005-höz képest megkétszereződött a magyar pályamunkák száma.
A verseny összdíjazása 2 millió dollár, az 5 régióban szervezendő verseny első helyezettjei 100 ezer dollárt nyernek, míg a világszintű győztesek jutalma összesen 650 ezer dollár lesz.
Az, hogy Európában ki nyeri a díjat, 2008 végén Madridban derül ki.

Márta Irén emlékeztetett arra, hogy a Holcim Hungária Zrt. Magyarország vezető cement-, kavics- és betongyártó vállalata, 2006-ban nettó árbevétele közel 33,010 milliárd forint volt. A cég Magyarországon több mint hatszáz embert foglalkoztat, a társaság tavaly 2,262 milliárd forintot fordított különböző környezetvédelmi és munkavédelmi fejlesztésekre, kapacitásbővítésre és korszerűsítésre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását