2024. április 28. - Valéria

Hárs Gábor az MSZDP-be való átlépését indokolja

Józsefvárosi pártügyekkel indokolja Hárs Gábor, az MSZP országgyűlési képviselője átlépését a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba; a politikus szerdán nyilatkozott az MTI-nek.
2008. március 6. csütörtök 07:40 - Hírextra

Hárs Gábor elmondta: átlépése helyi dolgokra vezethető vissza.

A VIII. kerületi MSZP-nek nyolc éven keresztül elnöke voltam, és olyan véleménybeli különbségek vannak a kerület új MSZP-vezetésével, amelyeket nem tudok vállalni - fogalmazott a képviselő. Hozzátette: ezek elvi jellegű különbségek.

A politikus 2006 decemberéig volt a józsefvárosi MSZP elnöke. A tisztújítás szerinte nyilvánvalóan az elvesztett önkormányzati választás egyik következménye volt.

Az első országgyűlési képviselőként az MSZDP-be átlépő politikus azt mondta, továbbra is a baloldalon, a szociáldemokrácia keretei között kíván politizálni, éppen ezért marad az MSZP országgyűlési és VIII. kerületi önkormányzati frakciójában is.

Az egykori varsói nagykövet kiemelte: az MSZP és az MSZDP ugyanannak a pártcsaládnak tagja, és együttműködési megállapodást is kötött tavaly decemberben.

Kitért arra, hogy az MSZP józsefvárosi szervezetéből 24-en léptek ki és 31-en léptek be a szociáldemokrata párt helyi egységébe. Megjegyezte: még több tucatnyi belépési nyilatkozat vár elbírálásra, és van, aki az SZDSZ-ből lépett át.

Arra a felvetésre, hogy az elmúlt hónapokban többen is átléptek az MSZP-ből az MSZDP-be, Hárs Gábor közölte: alapvető különbség, hogy a XIV. és a III. kerületben szétszakadt az MSZP-frakció, és utána "szervezték hozzá" ehhez a szociáldemokrata pártot. Józsefvárosban szó sincs a frakciók szétszakadásáról - fűzte hozzá.

Egy másik kérdésre - tud-e arról, hogy más országgyűlési képviselő is átlépne az MSZDP-be - a politikus azt mondta, nincs ilyen információja.

"Beszélgetünk róla természetesen. Nagyon nem lennék meglepve, ha lenne még ilyen" - jelentette ki. Úgy vélte, egy újabb átlépés sem lenne olyan szenzáció, amelynek a jobboldalon örülhetnének.
A Népszabadság szerdán számolt be arról, hogy ötven új taggal bővült a szociáldemokrata párt józsefvárosi szervezete, közülük huszonnégyen az MSZP-ből léptek át. Az átigazolók között van Hárs Gábor országgyűlési képviselő is.

Idén januárban a fővárosban előbb Óbudán, majd Zuglóban több MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki a helyi szocialista frakcióból; a kilépők megalakították az MSZDP helyi képviselőcsoportját és alapszervezetét.

Kapolyi László, az MSZDP elnöke, szocialista parlamenti képviselő februárban az MTI-nek azt mondta, az MSZP-tagok közül sokan lépnek át a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba és ez is hozzájárulhat az MSZDP megerősödéséhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását