2024. április 16. - Csongor

Víg Mihály kapja az év filmzeneszerzője díjat

Az év filmzeneszerzője díjjal tüntetik ki Víg Mihályt, Tarr Béla filmrendező állandó alkotótársát az EU XXL filmfesztiválon a napokban Ausztriában - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.
2008. január 28. hétfő 21:50 - Hírextra

Az ünnepélyes díjátadót, amelynek keretében bemutatják a két alkotó legutóbbi közös munkáját, A londoni férfi című filmet, március 1-én tartják az ausztriai Kremsben - közölte Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa.

A közlemény szerint a 2003-ban alapított, bécsi székhelyű filmfórum célja az európai integráció elősegítése, amelynek során a szervezők különleges szerepet tulajdonítanak a filmművészetnek.
A londoni férfi című film, amelyet csütörtöktől vetítenek a magyar mozikban, Georges Simenon bűnügyi regényéből, Krasznahorkai László forgatókönyve alapján, magyar-francia-német koprodukcióban készült.

A főszereplőt, a kikötői pályaudvaron dolgozó, elmagányosodott váltóőrt, aki egy gyilkosság szemtanúja lesz, Miroslav Krobot cseh színész-rendező, feleségét pedig a brit Tilda Swinton alakítja. Lányukat Bók Erika játssza, akit a közönség Tarr Béla Sátántangó (1994) című filmjében kislányként ismerhetett meg. A film operatőre Tarr Béla berlini tanítványa, a magyar származású Fred Kelemen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását