2024. április 19. - Emma

Az első kocsi lekörözi az első csókot

Egy felmérés szerint a legtöbb brit jobban emlékszik az első autójára, mint élete első csókjára.
2008. február 28. csütörtök 08:22 - Hírextra

Úgy tűnik, a verda értékesebb a fiatalok számára, mint az első félénk ölelések, az első szerelmek vagy akár a nagykorúság elérése. A Brit Nemzetközi Autókiállítás által megrendelt közvélemény-kutatásban részt vevők több mint negyven százaléka olyannyira kötődött első négykerekűjéhez, hogy például a rendszám hibátlan felidézése sem okozott problémát.

Tíz megkérdezettből hatan tekintették nőneműnek gépjárművüket, negyedük nevet is adott a kocsinak. 12 százalékuk meggyőződése, hogy amikor a volánnál ültek, akkor az ellenkező nem képviselői számára vonzóbbnak tűntek.

"Az első autó szinte kirobbantja a függetlenség érzését, a kimondhatatlan kalandok kapuját jelenti. Ezért olyan fontos" - mondta Kirsty Perkinson, az autókiállítás egyik szervezője.

A legtöbb "első autó" Ford Fiesta, ezt követi a márkatárs Escort, majd a Mini Morris és a Nissan Micra. Átlagos életkoruk 6-10 év.

A tulajdonosok harmada ismerte be, hogy a "kicsikocsi" sokat látott: a hátsó ülés intim légyottnak adott otthont. A megkérdezettek fele pedig mihelyt hozzájutott az autóhoz, el is költözött otthonról. Így aztán nem csoda, ha a válaszolók 59 százaléka sorsfordító eseménynek nevezte a jogosítvány megszerzését. Ez hatvan százalékuknak elsőre sikerült, tíz százalékuk azonban minimum háromszor futott neki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását