2024. május 3. - Tímea, Irma

A kormány ne az ÁNTSZ-t használja a kampányra

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot (ÁNTSZ) használja a vizitdíj melletti kampányához.
2008. február 20. szerda 17:46 - Hírextra

Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője az ÁNTSZ Gyáli úti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának felkérésére az ÁNTSZ a vizitdíjról és a kórházi étkeztetésről szóló plakátokat juttatott el az egészségügyi intézményekhez és kötelezte a kórházakat a szórólapok kifüggesztésére.

"Az ÁNTSZ mint felügyeleti szerv tudja az egészségügyi intézményeket büntetni és különösen nagy ennek a súlya, amikor az intézményeknek ideiglenes működési engedélyük van. Ezért bátran állíthatjuk, hogy a kormányzat fenyegeti, kényszeríti az egészségügyi intézményeket, hogy ezeket a szórólapokat kitegye" - fogalmazott Pesti Imre.

A vizitdíj szerinte nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és továbbra sem jelent mást, mint a betegek megsarcolását. Mint elhangzott, a Fidesz bízik abban, hogy március 9-én a lakosság többsége annak eltörlésére szavaz majd.

Soltész Miklós (KDNP) a sajtótájékoztatón azt mondta, ha a népszavazás nem törli el a vizitdíjat, akkor a kormánynak tervei vannak a díj megemelésére.

Akik úgy gondolják, hogy jövőre ezer forintos vizitdíjat akarnak fizetni, azok ne szavazzanak az eltörlés ellen - közölte a kereszténydemokrata politikus. A vizitdíj emelésének lehetőségéről a Magyar Nemzet című napilap írt szerdán, szocialista politikusokra hivatkozva.

A két ellenzéki politikus a sajtótájékoztató végén leadta a plakátokat az ÁNTSZ portáján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását