2024. április 16. - Csongor

Az MDF sajnálja Takács Albert távozását

A Magyar Demokrata Fórum sajnálja Takács Albert távozását, az exminiszter szakértelmére szüksége lenne Magyarországnak - hangsúlyozta Dávid Ibolya, a párt elnöke kedden, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2008. február 12. kedd 18:40 - Hírextra

"Takács Albert menesztésével egy olyan európai politikus távozik a kabinetből, akit a Magyar Demokrata Fórum is elfogadna saját kormánya igazságügyi minisztereként, miközben a rendészeti miniszteri pozíciót külön választaná, mert az egészen más típusú tudást, felelősséget és vezetői mentalitást igényel" - írta Dávid Ibolya.

A politikus szerint a leváltott miniszter olyan színvonalon és szakértelemmel látta el igazságügyi munkáját, amilyen típusú tudásra a kormánynak és Magyarországnak igen nagy szüksége lenne.
A pártelnök úgy látja: hiba volt a belügyi és az igazságügyi tárca összevonása, ennek következménye, hogy 22 hónap alatt a harmadik miniszter kezdi meg működését az IRM élén. Ez példátlan a rendszerváltozás óta - tette hozzá.

Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy Draskovics Tibor jelenlegi tárca nélküli miniszter váltja Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton jövő hétfőtől.
A szóvivő hangsúlyozta: ez nem kormányátalakítás, a kabinet szerkezete változik. Nem Takács Albert munkájával volt gond, de a miniszterelnök szeretné megerősíteni az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot - tette hozzá.

Daróczi Dávid kérdésre válaszolva közölte: Takács Albert nem kap újabb kormányzati szerepet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását