2024. április 23. - Béla

Dávid Ibolya levelét megírta

A Magyar Demokrata Fórum Országos Elnöksége, parlamenti képviselőcsoportja, egész tagsága és a magam nevében őszinte örömmel gratulálok Önnek a Vajdasági Magyar Szövetség, és az egész magyar nemzeti közösség sikeres választási szerepléséhez. Mint legutóbb
2008. február 5. kedd 16:11 - Hírextra
Ez a siker önmagáért beszél, megerősíti a magyar demokraták hitét és igazát törekvéseik képviseletében, és erőt ad az új küzdelmekhez.

A lezajlott választás a vajdasági magyarságot különösen nehéz körülmények között érte, az európai politika és a fájdalmasan lassú szerbiai átalakulás egy kritikus pillanatában, hiszen Koszovó függetlenségének kérdése mögött is az európai irányt keresők és a nacionalizmust szító szélsőségesek, a demokráciát igenlők és a kirekesztők küzdelme húzódott meg, s húzódik meg ma is.

Az MDF az elnökválasztási kampány kezdetétől reményteli várakozással és elismeréssel figyelte a VMSZ-nek azokat a rendkívüli erőfeszítéseit, amelyeket mindennek ellenére, a magyar közösség védelmében, és – ami ettől elválaszthatatlan – Szerbia demokratizálása érdekében kifejtett.

Ez heroikus munka csak egyetlen módon vezethetett sikerre: a magyar közösség politikai akcióegységének megteremtésével, és a Vajdaság többi nemzeti kisebbségével való összefogás által. A társadalmi demokráciáért és a kisebbségi egyenjogúságért folytatott küzdelem alapja tehát a magyarság nemzeti összefogása volt, melyet az MDF a magyarországi politika által is követendő, jó példának tekint.

Ez az összefogás tette lehetővé a választók aktivizálását, s hozta meg azt a százezer szavazatot, amely eldöntötte az elnökválasztást, egyszersmind megmutatta a VMSZ-nek és partnereinek valódi erejét.

Bízunk benne, hogy ez az akcióegység stratégiai szövetséggé szilárdul, és hogy a VMSZ képviselte törekvések előbb-utóbb többségi partnerre találnak. Ismételten biztosítom Önt a Magyar Demokrata Fórum támogató szolidaritásáról, és Mindnyájuknak lendületes munkát és sikert kívánok.

Tisztelettel:
Dávid Ibolya,
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását