2023. június 2. - Kármen, Anita

Vörös port kapott az MDF

Vörös porral teli borítékot kapott postán az MDF péntekre virradóan, ez az első eset, hogy a párthoz ilyen levél érkezik - mondta Hock Zoltán, a Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese pénteken az MTI-nek. Az MDF-nél a reggeli postabontáskor találták meg a
2008. február 8. péntek 14:59 - Hírextra
A kollégák azonnal értesítették a rendőrséget és a katasztrófavédelmet - mondta Hock Zoltán.
A politikus kiemelte: a hatósági tájékoztatás szerint hétfőre tudják megmondani, tartalmazott-e veszélyes anyagot a vörös por, addig lezárták a párt XII. kerületi székházának első emeletét. Az MDF először kapott porral teli levelet, a borítékon nem szerepelt a feladó neve - tette hozzá.

Hock Zoltán kiemelte: bíznak abban, az eset ugyanolyan vaklárma, mint más pártok esetében, ezért nem számolnak azzal, hogy további atrocitások érhetik az MDF-et vagy annak politikusait.

"Gyáva dolognak tartom az ilyen akciót, valószínűleg olyan emberek küldik ezeket a leveleket, akik valami miatt nem képesek a véleményüket vagy akaratukat érvényesíteni - hangsúlyozta Hock Zoltán.
Péntekre virradóan több szocialista politikus is kapott fehér port tartalmazó borítékot, többek között Lendvai Ildikó frakcióvezető is. Emellett négy szocialista politikus házára Molotov-koktélt dobtak ismeretlenek az éjjel.

Az MTI január adott hírt először az MSZP-s képviselőknek küldött, ismeretlen fehér port tartalmazó borítékokról, azóta már több mint kéttucatnyi szocialista politikus, Gusztos Péter SZDSZ-es képviselő, és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is kapott ilyen levelet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását