2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Naperőmű a polgármesteri hivatalon

Az országban elsőként napelemekkel biztosítja a XI. kerületi polgármesteri hivatal saját áramellátását; a nagy teljesítményű napelem-rendszert Fodor Gábor Környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át csütörtökön Budapesten - közölte az önkormányzat.
2008. február 7. csütörtök 18:29 - Hírextra

A közlemény szerint a napelemekkel jelentősen csökken a mintegy 2.500 négyzetméteres hivatal villanyszámlája, így a 26 milliós beruházás 9-10 év alatt megtérül, és onnantól kezdve nyereséget termel.

Az új napelemes rendszer névleges teljesítménye 20 KW, a próbaüzemek alatt a megtermelt elektromos energia 50,88 KW/h volt.

A megtermelt áram értékesíthető, hiszen a napelemek közvetlenül, tetszőleges célra felhasználható elektromos áramot állítanak elő, a rendszer évi 27 tonna szén-dioxidtól mentesíti a környezetet - olvasható a közleményben.

Magyarország természeti adottságai a napelemes energiatermelés szempontjából rendkívül kedvezőek. Az évi napsütéses órák száma az európai átlag felett van: évente mintegy 2.200 óra - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását