2024. április 25. - Márk

Levelet kapott Fodor Gábor

Olajos Péter (MDF) és Becsey Zsolt (FIDESZ) európai parlamenti képviselők nyílt levélben tiltakoztak Fodor Gábor környezetvédelmi miniszternél a kormány Új Magyarország című tájékoztató kiadványában foglaltak ellen, miszerint az illegális német hulladékot
2008. február 7. csütörtök 08:28 - Hírextra
Az Új Magyarország című tájékoztató kiadvány első - 24 oldalas – számának zöld fejezetében a következő olvasható: "Tavaly …4100 tonnányi illegális német hulladékot is leraktak magyar cégek. Ezeket a Minisztérium visszaküldte a feladónak …". Ezzel szemben a néppárti képviselők a tényekre hivatkozva azt állítják, a hulladék több mint fele még mindig hazánkban van.

A levél írói hozzáteszik, a hulladék visszaszállításával kapcsolatban a feltételezett német felelősök hozzáállása alapján további diplomáciai lépéseknek már nincs helyük, Magyarországnak haladéktalanul hivatalos jogi eljárást kell kezdeményeznie az Európai Bizottságnál, ahogy azt korábban már Göncz Kinga külügyminiszter asszonytól is kérték.

Olajos és Becsey csalódottságának adott hangot, amiért Stavros Dimasnak, az Európai Bizottság környezetvédelemért felelős biztosának legutóbbi budapesti látogatásakor még az érintett német tartományok neveit sem említették meg a kormány tagjai, ehelyett az adófizetők pénzéből készített propagandakiadványban megtévesztik az embereket, mintha minden rendben volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását