2024. május 20. - Bernát, Felícia

Jó modell lehet Baden-Württemberg

Magyarország számára sikeres modellt nyújthat Baden-Württemberg, ahová a németországi tartomány miniszterelnökének meghívására a közeljövőben egy fideszes delegáció is ellátogat - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.
2008. február 7. csütörtök 15:37 - Hírextra

Navracsics Tibor hangsúlyozta: Baden-Württemberg rendkívül sikeres modellt kínál Magyarországnak, hiszen mára az egyik legdinamikusabb fejlődő európai régió, amely egyensúlyban tudja tartani államháztartását, fokozatosan és dinamikusan tudja növelni saját gazdasági teljesítményét.

"Magyarországra ráfér a sikeres modellek megtanulása és használata. Most éppen egy olyan kormányunk van, amely nem tud megbirkózni a feladatokkal, de hát majd lesz egy olyan kormányunk is, amely hasznosítani tudja ezeket a tapasztalatokat" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője, aki jelezte azt is, hogy a tárgyaláson rövid értékelést adtak a tartomány miniszterelnökének a magyar belpolitikai életről.

Günther Oettinger újságíróknak azt mondta: a tárgyaláson bátorította a magyar felet, hogy minden erőfeszítést tegyen meg az eurózónához való csatlakozás érdekében. A tartományi miniszterelnök szerint a közös valuta bevezetése már középtávon pozitív hatással lesz Magyarországra.

Baden-Württemberg miniszterelnöke meghívta a Fidesz delegációját a tartományba, hogy megmutassák milyen módon ösztönözik a kutatást és a tudományos munkát.

Navracsics Tibor hozzátette: a Fidesz különösen jó kapcsolatot ápol a baden-württembergi kormánnyal és a helyi CDU-val is, legutóbb éppen a Fidesz alapprogramjának elkészítése során működtek együtt, és bíznak abban, hogy a delegáció meghívásával állandó tapasztalatcsere intézményesülhet.

Semjén Zsolt azt mondta: a KDNP főként a demográfia és a családtámogatás terén akarja a német tapasztalatokat hasznosítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását