2024. április 25. - Márk

Hőségriadó: lesz víz Szolnokon

Ivóvizet biztosítanak keddtől Szolnok több helyen a lakosságnak, miután az országos tiszti főorvos elrendelte a hőségriasztás II. fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense hétfőn.
2010. július 12. hétfő 18:46 - HírExtra
A fokozathoz rendelt feladatok alapján naponta 12 és 15 óra között az Ady Endre út és Ságvári Endre körút kereszteződésében, a vasútállomás térségében, továbbá a Szabadság téri körforgalomnál van lehetőség a vízveszteség pótlására - mondta Pókász Endre. Várhatóan a Szabadság térnél lesz a legnagyobb a vízigény, miután a Tisza-híd javítása folyik félpályás útlezárással, és a lassú áthaladás már hétfőn forgalmi dugókat idézett elő a belvárosban - jegyezte meg.

Tájékoztatása szerint a Szolnok jegyzője által meghatározott teendők sorában a továbbiakban aktivizálni kell a hőségterveket a szociális ellátó intézményekben és a házi gondozó szolgálatoknál. Gyakrabban fogják locsolni a közutakat is.

A Humán Szolgáltató Központ munkatársainak feladata lesz a hajléktalanokkal való törődés, ezen belül kiemelten az ivóvízzel történő ellátásuk.

A hőségriasztásról és az intézkedésekről értesítik a bölcsődék, az óvodák, a napközi otthonok és a nyári táborok vezetőit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását