2024. április 19. - Emma

Magyar segítség az Egyesült Államoknak

A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 mentőszolgálata felajánlotta segítségét az Amerikai Egyesült Államok katasztrófakezelő hatóságainak, hogy az ország öt államában pusztító és több mint félszáz halálos áldozatot követelő tornádó utáni mentésben segédk
2008. február 7. csütörtök 15:33 - Hírextra

Amennyiben az USA elfogadja a felajánlást, egy nyolc-tíz főből álló mentőcsapat akár 24 órán belül megérkezhet a helyszínre, ahol minden technikai eszköz a rendelkezésükre áll - mondta Nagy Zoltán.
A magyar mentőcsapat a Katrina hurrikán által sújtott New Orleans-ban egyedüli külföldi mentőcsapatként - az USA felkérésére - 2005-ben részt vett a mentési munkálatokban.

A Rescue 24 mentőszolgálat vezetője már elindult Szudánból - ahol egy egészségügyi misszióban vesz részt amerikai segélyszervezetekkel - Magyarországra, hogy szükség esetén az új kontingenssel elindulhasson a katasztrófa sújtottaz USA-ba - mondta Nagy Zoltán.

Az ítéletidő Arkansas, Mississippi, Tennessee és Kentucky államokat érintette a legsúlyosabban. A tornádók teherautókat borítottak fel, háztetőket téptek le, autókat rongáltak meg, fákat csavartak ki. Tennessee államban legalább 24, Arkansasban 13, Kentuckyban 7, Alabamában 3 halálos áldozatot követelt a télen ritkán előforduló természeti jelenség. A sebesültek száma csak Tennessee-ben megközelíti a százötvenet. A mentőegységek házról házra járva kutatnak túlélők után az összedőlt házak romjai alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását