2024. április 29. - Péter

Közbeszerzés és fogyasztóvédelem

Tavasszal kerül az Országgyűlés elé több, a miniszterelnök által meghirdetett 48 pont megvalósulását elősegítő törvénycsomag, így például a közbeszerzés egyszerűsítését és a fogyasztóvédelmet érintő javaslat. Erről Draskovics Tibor beszélt a csütörtöki ko
2008. február 7. csütörtök 15:41 - Hírextra

A kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: a kabinet tervei szerint a közbeszerzési törvény módosításával egyszerűsödne és hatékonyabbá válna a közbeszerzési eljárás, és a jogszabály segítené az állami beruházások, fejlesztések megvalósulásának feltételeit is.

A miniszter arról is beszélt, hogy a fogyasztóvédelmi törvény "új logikájú szankcionálást" vezetne be: a jövőben a vásárlót megkárosító cég nagyságához igazodna a bírság.

Draskovics Tibor hozzátette: ezt a típusú büntetési rendszert az építésügyre is célszerű volna kiterjeszteni.

A miniszter tájékoztatása szerint mindkét törvénymódosítást márciusban kerülne az Országgyűlés elé, ugyanakkor, amikor a költségvetési szervek jogállásának újraszabályozását és az élelmiszerbiztonsági törvény benyújtását is tervezi a kormány.

A kabinet tervei szerint bővülne az elektronikus ügyintézés, megjelenne például az elektronikus tértivevény - mondta Draskovics Tibor. Mint hozzátette, a kormány intézkedéseket tesz a hatósági eljárások elhúzódásával kapcsolatos okok felszámolása érdekében.

Sajtótájékoztatóján a tárca nélküli miniszter kitért arra, hogy folyik a II. Nemzeti Fejlesztési Terv előkészítése, amelynek keretében 3.000 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását