2024. április 24. - György

A súlyemelés is zsírégető

A súlyemelés éppolyan jó zsírégető módszer lehet, mint az állóképességi sportok, így a futás - olvasható a BBC News honlapján.
2008. február 6. szerda 12:54 - Hírextra

Amerikai kutatók olyan egereket hoztak létre, amelyekben egy gén, ha "bekapcsolták", a súlyemeléstől kialakuló izomzathoz hasonló izmokat hozott létre az állatokon.

Amikor a gént "kikapcsolták", az egerek, amelyeket gyorséttermi étkekkel etettek, meghíztak, és májproblémáik alakultak ki. Viszont ha a gén be volt kapcsolva, az egerek égették a zsírt, ráadásul májproblémáik is megszűntek, sőt a májuk ellenállása az inzulinnal szemben is megszűnt, tehát a 2-es típusú cukorbaj sem veszélyeztette őket. Mindez annak ellenére történt, hogy az egerek továbbra is zsírdús táplálékot kapták, és fizikai aktivitásukat sem növelték - írták a bostoni orvostudományi egyetem munkatársai a Cell Metabolism című szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását