2024. április 25. - Márk

Campus Casanova a vádlottak padján

Különös perre figyel ezekben a napokban Németország. A hildesheimi körzeti bíróságon ugyanis megkezdődött egy hannoveri egyetemi professzor ügyének tárgyalása, akit a rossznyelvű sajtó egyszerűen a "szex professzorának" vagy más néven "Campus Casanovának"
2008. február 1. péntek 19:40 - Hírextra

Kitudódott ugyanis, hogy az 53 éves jogászprofesszor szívesen adott jobb jegyet csinosabb hölgytanítványainak csekélyke ellenszolgáltatás - egy kis szex - fejében.

A vádirat szerint a professzor összesen 78 esetben hagyta megvesztegetni magát, legalábbis ennyi tudódott ki. A vádlottak padján ugyanakkor - pirongva - ott ül néhány tanítvány is, akik az elmúlt időszakban különösen adtak arra, hogy jó bizonyítványa legyen.

"Campus Casanova" ügye nem az első ilyen jellegű ügy az utóbbi években Németországban. A "szex professzorának" lebukása azonban - mint kiderült - csak a jéghegy csúcsa volt. A professzor és többnyire szőke tanítványainak liazonja egy sokkal mélyebb botrányra világított rá, még pedig a doktori címekkel való, felettébb élénk kereskedésre.

Ezért a hildesheimi bíróságon a vádlottak között van egy észak-rajna-vesztfáliai tanácsadó cég ügyvezetője is, aki - mint szemére hányják - az elmúlt tíz évben, összesen csaknem 200 ezer eurót fizetett ki annak érdekében, hogy a hannoveri professzor a cég ügyfeleinek disszertációjáról lehetőleg minél jobb véleményt adjon. A professzor - ezúttal is "Campus Casanova" - egy-egy jó véleményért 4100 euróhoz jutott. Természetesen a szóban forgó cég sem önzetlenül cselekedett, az ügyfelek a doktori vagy nagydoktori cím "elnyerése" érdekében átlagosan 20-30 ezer eurót fizettek. Közöttük többségben voltak a vállalati jogászok, akik elsősorban hiúságból vagy a nagyobb karrier érdekében igyekeztek egy tekintélyesebb akadémiai címhez jutni.

A "szex professzora" egyelőre szabadlábon védekezhet. Szakértők szerint azonban többéves börtönre számíthat, s alighanem oktatói-vizsgáztatói tevékenységének is vége szakad. A hannoveri jogászlányokra pedig minden bizonnyal nehezebb idő várnak, s a jó jegyért az eddiginél többet kell tanulniuk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását