2024. március 29. - Auguszta

Újabb szocik lettek szociáldemokraták

Három MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP-frakcióból Zuglóban, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) XIV. kerületi képviselőcsoportját - közölte Tamás László, az újonnan alakult csoport vezetője hétfőn az MTI-vel.
2008. január 28. hétfő 10:34 - Hírextra

A távirati iroda érdeklődésére Tamás László nem kívánta indokolni pénteki döntésüket, ugyanakkor azt mondta, "az átalakulást" követően is együttműködnének az MSZP-frakcióval és az SZDSZ-szel.

A kilépést bejelentő közleményében Tamás László úgy fogalmazott: "a választóktól kapott megbízatásunk alapján, továbbra is eskünknek megfelelően pártatlanul, lelkiismeretünk és legjobb tudásunk szerint járunk el a kerületi lakosok képviseletében, érezve az egyéni és személyes felelősségünket a meghozott döntésekben".

Az új képviselőcsoport tagja lett Kricsfalvi Jenő és Szücs István is.

Az elszakadást megelőzően 14 tagú volt az MSZP képviselőcsoportja a kormánypárti többségű önkormányzati testületben.

Az átalakulást megelőzően, január 10-én, Óbudán lépett ki kilenc önkormányzati képviselő az MSZP képviselőcsoportjából, majd megalakították az MSZDP III. kerületi képviselőcsoportját és alapszervezetét.

A kilépések azt követően történtek, hogy múlt év december 4-én együttműködési megállapodást írt alá Gyurcsány Ferenc, a Magyar Szocialista Párt és Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az aláírás után az újságíróknak azt mondta: a dokumentum keretmegállapodás, alapvetően politikai, közjogi, társadalmi együttműködésről szól. Az a célja, hogy a két párt a baloldali szavazók széles körét együttesen jobban elérje - fűzte hozzá.

A kormányfő hozzátette: az együttműködést a pártok összes szervezeti szintjén kiépítik; az országgyűlési és önkormányzati intézményeken belül, illetve a választási időszakokban is lesz együttműködés.

Az MSZDP honlapján szereplő együttműködési keretmegállapodásban az olvasható: mindkét párt vállalja, hogy tagsága bővítését nem a másik párt szervezeti köréből oldja meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását