2024. április 26. - Ervin

Mint aki halkan átlépett

Megdöbbenésének adott hangot az MTI-hez pénteken eljuttatott nyilatkozatában az MSZP III. kerületi képviselőcsoportja amiatt, hogy a frakcióból távozó kilenc képviselő a döntése bejelentése előtt néhány órával tartott frakcióülésen nem tájékoztatta szándé
2008. január 12. szombat 07:53 - Hírextra
"Az MSZP III. kerületi frakciójának tagjaiként megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy kilenc képviselőtársunk az MTI-n keresztül jelentette be kilépését képviselőcsoportunkból és ezzel egyidejűleg új frakciójuk megalapítását" - áll a közleményben.

A nyilatkozat kiadása előtt néhány órával tartott frakcióülésen "nem találtak alkalmat arra, hogy szándékukról és annak okairól tájékoztatást adjanak - olvasható a dokumentumban.
Az MSZP óbuda-békásmegyeri képviselőcsoportjából csütörtökön kilépő kilenc önkormányzati megalakította a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) III. kerületi alapszervezetét és képviselőcsoportját. Az elszakadást megelőzően 13 tagú volt az MSZP képviselőcsoportja az ellenzéki többségű önkormányzati testületben. Az átalakulást követően négyen maradtak a helyi MSZP-frakcióban.

A csoport céljaként azt jelölte meg, hogy hiteles baloldali politikai alternatívát biztosítson Óbuda és Békásmegyer választóinak, harmonizálva a gazdaság hatékony működtetését a társadalmi igazságossággal, erősítve a szolidaritást.

Az MSZP III. kerületi képviselőcsoportja azt közölte a távirati irodával, hogy pénteken az MSZP-tagságukat megtartó képviselők újabb ülést tartottak, amelyen újraalakították a frakciót, vezetőjévé Bihary Gábort választották meg.

A kommüniké szerint az ülésen az MSZP helyi frakciója az önkormányzati munkában követendő politikája lényegeként "a baloldali értékek következetes képviseletéből kiinduló konstruktív ellenzéki magatartást" határozta meg. Mint írták, a helyi MSZP-szervezet által kidolgozott Összefogó önkormányzat elnevezésű program megvalósításáért készek együttműködni "minden, Magyarország és Óbuda-Békásmegyer modernizációja iránt elkötelezett politikai erővel".
A frakció továbbra is hivatásának érzi, hogy a kerület lakóinak érdekében tevékenykedjen azoknak a választópolgároknak a megbízásából, akik az MSZP-t "egyetlen baloldali erőként az önkormányzatba juttatták" - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását