2024. április 20. - Tivadar

SZDP régen és ma

Szociáldemokrata Párt /SZDP/ 1945-től kezdődően egyértelműen és határozottan elutasította a német kisebbség kollektív felelősségre vonását és kitelepítését. A Szociáldemokrata Párt /SZDP/ 1945-től kezdődően egyértelműen és határozottan elutasította a néme
2007. november 18. vasárnap 20:28 - Hírextra
Ennek oka, hogy az SZDP soraiban hagyományosan sok német származású munkás, kisiparos, alkalmazott volt. 1945. december 27-i SZDP pártvezetői ülésen élesen támadták a rendeletet. Bechtler Péter szociáldemokrata képviselő Budapest alpolgármestere, aki egy Pest környéki sváb település szülötte volt, a német származású szociáldemokraták egyik vezetőjeként fel volt háborodva, hogy a kommunisták és az ultra nacionalista parasztpártiak tapsvihara közepette tömegesen telepítik ki magyarhű svábokat. A tiltakozó Bechtert a kisgazda Tildy Zoltán kormányfő nem fogadta. Sajnálatos, hogy ezeket a tényeket sem a német kisebbség, sem a magyar sajtó képviselői nem tudják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását