2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Késhet a felajánlás

A Honvédelmi Minisztériumban (HM) azt fontolgatják, hogy a korábbi tervekhez képest két év késéssel, 2012-től ajánlja fel Magyarország a lizingelt Gripen vadászrepülőgépeket nemzetközi missziókra - közölte saját értesülésére hivatkozva a hétfői Magyar Nem
2008. január 28. hétfő 09:19 - Hírextra

A HM nem erősítette meg a lap információját, azzal az indoklással, hogy a kérdésben rendelkező védelmi tervezési dokumentum nem nyilvános.

Az írás szerint míg a külföldi szerepvállalás csúszhat, a Gripenek kényszerűen a tervezettnél korábban átvehetik a légtér őrzését a MiG-29-esektől. Az állandósult alkatrészhiány miatt az orosz gépekből csak kevés hadra fogható - emlékeztet a lap -, hozzátéve, hogy "maradék pilótái közül többen pedig a szolgálati nyugdíj körüli bizonytalanság közepette inkább nyugdíjba vonultak". Mivel - különböző szinten - eddig már 15 magyar pilóta kapott átképzést Gripenre, nyártól az új típussal párhuzamosan adnak készültséget a MiG-ek mellett - írta a Magyar Nemzet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását