2024. április 25. - Márk

Megjöttek a Gripenek

Megérkezett Magyarországra az utolsó három Gripen vadászrepülőgép, így teljessé vált a 14 harci gépből álló flotta - olvasható a Gripen nemzetközi weboldalán.
2007. december 17. hétfő 18:25 - Hírextra

Az MTI hétfőn úgy értesült, hogy január végén hivatalosan a svéd védelmi miniszter adja majd át a teljes flottát a kecskeméti légi bázison.

Az utolsó három repülőgép múlt hét csütörtöki megérkezéséről nem adott ki közleményt a szakminisztérium. A Gripen magyarországi weboldala sem közölte a hírt.

Az első öt repülőt márciusban hozták haza Svédországból az ott kiképzett magyar pilóták, akik azóta itthon gyakorlatoznak a Gripenekkel. Azóta több részletben érkeztek meg a repülőgépek Magyarországra.

Hazánk a harmadik olyan nemzet Svédország és Csehország után, amely negyedik generációs Gripen harci repülőgépet üzemeltet. A magyar Gripen század 2009-től lesz teljesen hadra fogható, a tervek szerint akkortól kezdi átvenni a készültségi szolgálatot a MiG-29-es gépektől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását