2024. április 27. - Zita

Napra, Barbaro a Művészetek Palotájában

A magyar és balkáni ihletettségű etnorock legrangosabb zenekarának tartott Barbaro húszesztendős története sikerekben és kudarcokban egyaránt gazdag. Tagjai a Kolinda, a Gépfolklór, a Ködkonda és a Zsarátnok együttesekből kerültek ki, csupa olyan társaság
2008. január 3. csütörtök 13:50 - Hírextra

Ma már nyilvánvaló, hogy a Barbaro 1990-ben készült első albuma a magyarországi világzene-történet egyik kiemelkedő pontjának tekinthető, CD-n mégsem jelent meg, holott immár tíz-húszezer forintos áron cserél gazdát a piacon. Hazánkat a kilencvenes évek elején elkerülte az a széljárás, amely méltó magasságába emelhette volna ezt a korát megelőző zenekart, és ez oda vezetett, hogy második lemeze után elcsendesedett. Mielőtt azonban teljesen feledésbe merült volna, három éve újjászerveződött, az énekes Tzotzoglu Jorgosz helyén Both Miklóssal. 2007 őszére pedig a régi-új Barbarónak megszületett harmadik albuma, a Barbaro III is - a zenekar "védjegyének" számító "sztyeppehangot" felfrissítő lendülettel és zamattal.

És hogy ez az est kétszeresen is páratlan élményt kínáljon, a Barbaro mellett fellép a Napra is, melyet nem más hozott létre, mint a Barbaro-gitáros Both Miklós. A tradicionális Kárpát-medencei népzene és az experimentális rock izgalmas szintézisével három esztendeje feltűnt együttes ugyancsak lemezbemutatót tart. Jaj, a világ! című albumát komoly várakozás előzte meg, hiszen a világzene egyik legkeresettebb angol producere, Ben Mandelson gondoskodásával készült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását