2024. május 5. - Györgyi

Beszüntette tevékenységét a Magyar Soros Alapítvány

A Magyar Soros Alapítvány az alapító Soros György eredeti szándékával összhangban beszüntette tevékenységét - mondta Nagy Boldizsár, az alapítvány kuratóriumának volt tagja csütörtökön az MTI-nek.
2008. január 3. csütörtök 13:46 - Hírextra

Az alapítvány nem folytat érdemi tevékenységet, az irodája megszűnt, de jogilag az alapító nem számolta fel - közölte Nagy Boldizsár.

Hozzátette: a kurátorok 2007. decemberében lemondtak funkcióikról.
Nagy Boldizsár elmondta, hogy az eszközöket a hasonló területen működő alapítványoknak ajándékozták.

Az alapítvány honlapján a Soros Hálózat részeként említett Nyílt Társadalom Intézet - Open Society Institute és a Közép-Európai Egyetem - CEU továbbra is működnek - tette hozzá.

Az 1984-ben létrejött Magyar Soros Alapítvány az elmúlt több mint két évtizedben a legnagyobb - nem magyar állami pénzből gazdálkodó – független támogató szervezetként összesen 150 millió dollárral – azaz majdnem 30 milliárd forinttal - járult hozzá a nyílt társadalom intézményesüléséhez Magyarországon - olvasható az alapítvány internetes honlapján.

Mint írták, a nyolcvanas években a rendszerváltás egyik katalizátoraként, a rendszerváltás után a kultúra, a kortárs művészetek területén, a szociális, egészségügyi, köz- és felsőoktatási szektorban, valamint a roma civil társadalomban zajló modellértékű kezdeményezések támogatójaként 40 ezer szervezet pályázatát támogatták, több ezer művészt, tudóst, tehetséges diákot részesítettek ösztöndíjban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását