2024. április 29. - Péter

Négyesikrek születtek a selyemmajmoknál

Négyesikrei születtek január 1-én hajnalban a veszprémi állatkert selyemmajom párjának. Ennél a dél-amerikai majomfajnál ez rendkívül ritka, ezért szenzációnak számít a négy kismajom világra hozatala - tájékoztatta László Sándor, a vadaspark ügyeletes vez
2008. január 2. szerda 10:40 - Hírextra
"Vártuk már a szülést az állatkert egyetlen selyemmajom párjánál, de nem feltétlenül január elsejére" - tette hozzá, megjegyezve: ezért nagy volt a meglepetés és az öröm, amikor január elsején reggel az ügyeletbe érkező dolgozók meglátták a selyemmajom pár újszülötteit, ráadásul négyet is. László Sándor elmondta: az állatorvos véleménye szerint a négy kis selyemmajom január elsején hajnalban, vélhetően 4-6 óra között született meg; a kicsik jól vannak, egészségesek, s máris játszanak.

A négyesiker kismajmok látogathatók, az állatkert madárházában van - a magasabb hőmérséklet miatt - elkülönített helyük. A vadaspark ügyeletese tájékoztatott arról is, hogy az értékes, kistermetű selyemmajmok Dél-Amerika keleti partvidékének őserdeiben fordulnak elő, s fák gyümölcseivel, virágaival és nedveivel táplálkoznak. Kisebb, 2-10 tagú csapatokban élnek, a nőstények 148 napos vemhesség után hozzák világra kölykeiket; az ikerellés nem ritka, de a négyes iker már rendkívülinek számít. Az utódok ellátásában mindkét szülő nagy gondossággal vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását