2024. május 5. - Györgyi

Több felszámolás 2007-ben

Tavaly 60 százalékkal több gazdasági társaságot jegyeztek be itthon, mint egy évvel korábban, de emelkedett a felszámolási eljárások száma is. 2007-ben 61 százalékkal több vállalkozást szüntettek meg maguk a tulajdonosok 2006-hoz képest - derül ki a témáv
2008. január 2. szerda 10:37 - Hírextra
2007 végén 536 ezer társas vállalkozás működött itthon, csaknem 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban volt. Az új cégek száma 60 százalékkal növekedett az előző évben. Emögött az Opten szerint egyértelműen az a törvénymódosítás áll, amely lehetővé teszi, hogy a korábbi 3 millió helyett már félmillió forint törzstőkével is lehet itthon kft-t alapítani.

Az elindított felszámolási eljárások száma kis mértékben, 2,7 százalékkal növekedett, és megközelítette a 10 ezret 2007-ben. A felszámolással és a bíróság által hivatalból történő törléssel megszüntetett cégek együttesen a bezárt vállalkozások 60 százalékát teszik ki, ami azt jelenti, hogy az érintett cégek több mint fele rossz gazdálkodás vagy elmarasztalható üzleti magatartás miatt szűnt meg.

Egy év alatt 61 százalékkal futott fel a végelszámolási eljárások mennyisége is. A tulajdonosok döntése alapján ezen a módon bezárt cégek számának ilyen jelentős növekedése az Opten szerint a gazdaság fehéredésével függ össze. A végelszámolással tömegével törölt cégek szinte kizárólag kis bevételű betéti társaságok voltak ugyanis, amelyek főleg a munkaviszony kikerülésére alakultak meg korábban. Van tehát foganatja a tényleges munkaviszonyt leplező vállalkozások ellen irányuló kormányzati hadjáratnak - szól az Opten értékelése.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását