2024. április 19. - Emma

Jazz Showcase – előttem az utódom

Drescht, Babost, Szakcsit és Bollát már senkinek sem kell bemutatni, mindannyian nemcsak a hazai, hanem a világ jazzéletének nagy egyéniségei, elismert művészei. Váczi Dani, Dés András, Fenyvesi Márton talán még nem mindenki számára jelenti ugyanazt, de e
2008. január 2. szerda 10:43 - Hírextra

Hazánk rengeteg olyan fiatal művésszel büszkélkedhet, akiknek nem adatik meg a lehetőség, hogy megcsillogtassák tehetségüket, nagy nyilvánosság előtt adjanak ízelítőt képességeikből. A január 4. és 6. között megrendezésre kerülő tehetségkutatón a fent említett ifjú jazz-zenészek mellett számos további kevésbé ismert formáció mutatkozhat be.

Lesz köztük, aki közismert jazzmelódiákat öltöztet új köntösbe, és lesz, aki a jazz új vonalaival, irányzataival varázsolja el a közönséget. Lesz olyan, aki már több kiadott albummal is büszkélkedhet, és lesz, aki még „csak” eggyel. Lesz, aki már a hazai jazz utánpótlásának idősebb korosztályához tartozik, és lesz, aki még csak mindössze 15 esztendős. Lesz, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának végzős hallgatója, és lesz, aki autodidakta módon sajátította (sajátítja?) el a jazzjáték titkait. A „lesz”-eket még oldalakon át lehetne tovább sorolni ahhoz, hogy a január 4-5-6-án fellépő összes fiatal zenekart be lehessen mutatni. Egy azonban biztos: a most még kevésbé ismert nevek adják majd a következő évtized(ek) fő jazzvonalait, érdemes hát ott lenni a kezdeteknél.

Forrás: mupa.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását