2024. április 19. - Emma

Macskajaj előtt…

A mai nap az év utolsó napja. Van, akinek ez is ugyanolyan nap, mint a többi. Esetleg munkával telik, vagy végre jut idő az alvásra. Az emberek többsége azonban megünnepeli, hogy újra eltelt egy év. Hiába, örülünk annak, hogy öregszünk. A születésnapot is
2007. december 31. hétfő 17:37 - Malina Adrienn
Andrew Lloyd Webber Volt egyszer egy csapat című darabjában hangzik el az a mondat, hogy: „ha iszunk, nem jönnek a csajok, de ha nem jönnek a csajok, akkor iszunk!” Szilveszterkor ez nem számít. Iszunk, mert ez a trend. Azok, akik egész évben nem fogyasztanak alkoholt, ezen a napon egy pohár pezsgőt biztos, hogy leküzdenek. És vannak olyanok, akiknél nincs megállj.

Néhány hasznos tanács azonban nem árt, ha nem szeretnénk kidőlni, már éfjél előtt. A tejföl hasznos lehet a buli előtt, a kovászos uborka azonban nem segít a részeg emberen.

Sose igyunk éhgyomorra! Az ételek, a tej lassítják az alkohol felszívódását. Az alkohol ugyanis a kiválasztást serkentve a szervezet vízleadását fokozza. A gyomornyálkahártya-irritáció miatt az alkohol emésztési nehézségeket, émelygést, hányást okozhat. Ha van valami a gyomrunkban, nehezebb dolga van az italnak, mellesleg éhen sem haluk, mert ki tudja milyen buliba megyünk? Lesz-e valami ehető kaja? A zsíros kenyértől a kaviárig mindent feltálalnak, csak kérdés, hogy ki melyik partiba csöppen bele.

Lassan igyunk! Hacsak nem tíz másodperc van hátra éjfélig, és még újra akarjuk tölteni a poharunkat, akkor ne kapkodjunk. Nem kell az egész bárszekrényt bevedelni két óra alatt. A haverok elől sem kell meginni a láda sört, biztos, hogy mindig akad még valahol elrejtve egy újabb üveg pia.

Ne igyunk alkoholos italt szívószállal sem. Ahogy a gyorsaság megárthat, úgy a túlzott lassúság is. A szívószál amúgy is egy „veszélyes eszköz”. Túl közel van a szemünkhöz… Egyenletes tempóban fogyasztva kevésbé árt az alkohol.

Ne keverjük az italokat! Oké, hogy sok gusztusos koktél van, de ne ezen az estén akarjuk egyszerre felfedezni a Sex and the Beach, a Margarita vagy a Cosmopolitan ízek kavalkádját.

Ha már iszunk, igyunk meg ugyanannyi vizet, mint amennyi alkoholt elfogyasztottunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy a pezsgős pohár mellé egy vizes pohár is legyen mindig a kezünkbe. Elég, ha jól elbújunk és úgy kortyolunk a vízből, hogy senki ne értse, mitől tartunk ki olyan jól, az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol ellenére is. A gyümölcslé is hasznos.

Ha fáradunk, ne a kávét vessük be, mint élénkítő szer. Nem jó gyógyszer, ugyanis fokozza a vízveszteséget. Inkább menjünk táncolni, vagy keressünk friss levegőt, ahol még nem vagyunk veszélyben a petárdák támadásától.

Az sem árt, ha ellenőrizzük időnként, hogy hány füle van a mellettünk ülőnek. Amíg mind a két oldalon egyet-egyet látunk, addig nincs gond. Ha azonban kettőnél több van neki, vagy kis színes pillangókat látunk repkedni a feje körül, azonnal tegyük le a poharunkat! Na, nem a vizeset, hanem a másikat, amiben az úgynevezett alkohol van…

Persze az éjféli pezsgőzést megoldhatjuk gyerekpezsgővel is, olcsóbb is és a másnaposságtól sem kell félni. Extázisba így is könnyedén kerülhetünk. Elég hozzá egy jó társaság, egyszerűen hosszan és jókat nevetünk, és önfeledten szórakozunk. Alkohol nélkül is jól mulathatunk. Boldog, részegségmentes szilvesztert!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását