2024. május 10. - Ármin, Pálma

Gyorsan nyomhatunk pénzt Indiába

- A maga nemében példa nélkül álló megállapodást kötött az indiai Bharti Airtel és Western Union mobil pénzátutalási szolgáltatás próbarendszerének kifejlesztéséről Indiában. Az úttörő vállalkozás megnyitja a lehetőséget Indiába irányuló pénzátutalások le
2007. december 21. péntek 11:15 - Hírextra
A Világbank adatai szerint 200 millióra, a Föld lakosságának mintegy három százalékára tehető az emigránsok száma globális szinten. Szintén a Világbank adatai szerint India a legnagyobb pénzküldemény fogadó ország. Az indiai jegybank (Reserve Bank of India, RBI) statisztikái szerint a külföldről érkező pénzküldemények összege meghaladta a 26 milliárd dollárt a 2006/2007-es pénzügyi évben, ami mintegy 10 százalékát teszi ki a globális beérkező pénzküldemény-forgalomnak.

"Örömünkre szolgál, hogy társai lehetünk a Western Unionnak úttörő kezdeményezésében és élvonalát alkothatjuk a mobil pénzátutalást megvalósító fejlesztésnek 50 millió indiai mobil előfizetőnk számára. Mindez lehetővé teszi majd számunkra pénzátutalások lebonyolítását mobiltelefonok útján gyors és kényelmes módon, ami megfelel az alacsony értékű tranzakciók kívánalmainak" - jelentette ki Mr. Gopal Vittal, a Bharti Airtel Limited marketing és kommunikációs igazgatója.

A Bharti Airtel jelentős lefedettséggel rendelkezik Indiában, a Western Union pedig, helyi érdekeltségeivel az Orlandi Valuta és a Vigo cégekkel együtt több mint 320 ezer helyi ügynökkel rendelkezik a világ több mint 200 országában és körzetében. Indiában a Western Union 45 ezer helyi ügynökkel rendelkezik, beleértve 8.500 postahivatalt és több mint 14 ezer bankfiókot 5.000-et is meghaladó számú városban. A program lehetővé teszi a külföldön élő indiaiaknak pénzküldemények eljuttatását családtagjaiknak Indiában egyszerű és kényelmes módon a két vállalat kiterjed hálózatának igénybe vételével.

"A Bharti Airtel vállalattal létesített pénzátutalási együttműködés fontos eleme a Western Union(R) globális szolgáltatásai kiterjesztésének egy teljesen új globális ügyfélkörre" - jelentette ki Matt Dill, a Western Union Mobile vezérigazgatója. "Nagyon izgalmas fejlesztésről van szó, különös tekintettel a mobil szolgáltatások elterjedtségének mértékére és lefedettségére az indiai szubkontinensen."

A mobil hálózatok kiterjedtsége és elérhetősége a fejlődő országokban új lehetőségeket nyit meg pénzügyi szolgáltatások előnyeinek elérhetővé tételéhez számos család számára az első ízben.
A mobil szolgáltatások már elérhetők a világ lakossága többsége számára.(2) Az előfizető számára számlái kezelését lehetővé tévő alkalmazások már megjelentek egyes országokban mobilkészülék alapú pénzügyi szolgáltatások részeként.

A Bharti Airtel vállalattal létrejött együttműködést a Western Union és a világ több mint 700 GSM mobil szolgáltatóját képviselő GSM Association (GSMA) között a határokat átívelő pénzátutalási szolgáltatások megkönnyítéséről kötött megállapodás előzte meg. A GSMA mobil pénzátutalási programját (Mobile Money Transfer) felügyelő bizottság elnöki tisztét a Bharti Airtel tölti be. A mobil pénzátutalási szolgáltatások fejlesztésének ösztönzésére, tesztelésére és kereskedelmi bevezetésére létrehozott programban 35 mobil hálózat üzemeltető vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását