2024. április 29. - Péter

Fürdőfejlesztés Kaposváron

Több mint kétmilliárd forintos komplex uszoda- és gyógyfürdőfejlesztést szeretne megvalósítani Kaposvár önkormányzata; a projektet szerdán mutatták be az érdeklőknek a városházán.
2008. április 9. szerda 21:10 - Hírextra

Szita Károly polgármester (Fidesz) bevezetőjében hangsúlyozta: a város vonzereje szempontjából kulcskérdés a turisztikai infrastruktúra fejlesztése, amelynek egyik eleme a fürdő átalakítása.

A város vezetője szakértők véleményére hivatkozva, a fürdőfejlesztésre magyarázatként közölte: ma már a versenyképesség megőrzése érdekében nem elég a XXI. századnak megfelelő infrastruktúrával felszerelt ipari parkot ajánlani a befektetőknek, megfelelő másodlagos környezetet is biztosítani kell.

Egyúttal a szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy a Dél-Dunántúl turisztikai kínálata nem piacképes, a besorolás szerint egy nemzetközi jelentőségű fürdő van, a harkányi, és három országos jelentőségű, amelyek egyike a kaposvári - tette hozzá Szita Károly.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a múlt évben átadott, 1,2 milliárd forintért megépített Virágfürdőnek három hónap alatt 76 ezer vendége volt. A mostani átalakítással az élmények, a szórakozási lehetőségek is gazdagodnak, egyúttal nem csak nyáron, de egész évben igénybe vehetők lesznek ezek a szolgáltatások - vetítette előre a fejlesztéssel járó előnyöket Szita Károly.

Tájékoztatása szerint az 1923-ban megnyitott kaposvári fürdőben 1967-1968-ban épült meg a gyógyvízre alapuló termálgyógyászat, ám azóta nem fejlesztették. Most olyan multifunkcionális gyógyfürdő kialakítását tervezik, amely egészségturisztikai céloknak, a szabadidő hasznos eltöltése és a szórakozás iránti igényeknek is megfelel.

Közölte: a több mint egymilliárd forint önerőt igénylő beruházás 2,3 milliárd forintba kerül.

"A pályázatunkat befogadták, döntés nyár végén, szeptemberben lesz, s reméljük, hogy elnyerjük az európai uniós támogatást, az építkezést ugyanis csak akkor kezdjük el" - mondta a polgármester, hangsúlyozva: a fürdőt nem csak a kaposváriaknak és a környező megyékből érkezőknek építik, számítanak horvát és szlovén vendégekre is.

Szita Károly egyúttal annak a reményének is hangot adott, hogy "az új fürdő nem csak munkahelyeket, nem csak újabb gazdasági befektetéseket jelent majd, hanem olyan versenyképes turisztikai terméket, amely jelenleg nincs a Dél-Dunántúlon".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását