2024. április 20. - Tivadar
Magyarország rövid távon továbbra is finanszírozni tudja magát "a jelenlegi finanszírozási csatornákon" - vélekedtek legújabb helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.
2012. április 5. csütörtök 10:43 - HírExtra
A Morgan Stanley londoni befektetési részlegének felzárkózó piaci elemzőstábja a tágabb értelemben vett közép-kelet-európai térség szuverén finanszírozási kilátásairól befektetők számára összeállított negyedéves prognózisában közölte: saját becslései szerint Magyarország az első negyedév végéig az idei egész évi bruttó finanszírozási igény 28 százalékát teljesítette, ami "nagyjából megfelel a célnak". Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKKK) "kihasználta a javuló piaci kondíciókat", és erőteljes kibocsátásba kezdett, gyakran a meghirdetettnél több állampapírt értékesítve.

Magyarország azonban az idén még nem jelent meg a nemzetközi tőkepiacon, és visszatérése a külső adósságpiacra nem is valószínű addig, amíg a nemzetközi hitelezők - "különösen az EU" - arra a megállapításra nem jutnak, hogy az ország teljesítette az új IMF/EU-program "összes előfeltételét" - áll a Morgan Stanley térségi elemzésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását