2024. április 23. - Béla

"Klasszikustól a modernig"

Sokadszor láthat a Müpa közönsége ezzel a címmel előadást a Magyar Nemzeti Balett művészeitől – a programnak azonban csak a címe és a kerete azonos, a részletek időről-időre megújulnak.
2007. december 20. csütörtök 21:00 - Hírextra
Tehát nem valamiféle „felmelegített”, bármikor bedobható produkcióról van szó – ellenkezőleg: egy efféle, apró jelenetekből álló, sok előadós műsor épp azt mutatja, hol tart az adott pillanatban a társulat. Így láthatjuk – a Magyar Nemzeti Balett hagyományainak megfelelően – a közismert, klasszikus koreográfiák részleteit is, de mindig láthatunk valami újat is. Mindezt az ifjú koreográfusok: Andrea Paolini Merlo, Bajári Levente, Myriam Naisy és Lukács András kompozíciói egészítik ki. Emellett az együttes olyan rangos, a balettrepertoárt meghatározó magyar koreográfus művészete és munkássága előtt is tiszteleg, mint Seregi László. Az est második részében az ő művei közül a Rómeó és Júlia című, egész estét betöltő balettelőadásból is láthatók részletek. Ugyanakkor megismerkedhetünk az ifjabb generáció koreográfiáival és versenyeken már bizonyító táncosaival is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását