2024. május 3. - Tímea, Irma

Megújul a Zeneakadémia

Már együtt van az a szakembergárda, amelyik 2008 nyarán elkezdi a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rekonstrukcióját. A tervek szerint a 12 milliárdból megvalósuló korszerűsítési munkák nyomán a Zenekadémia többfunkciós épületében a hangverseny
2007. november 20. kedd 06:47 - Hírextra
100 év múlt - 100 év jövő, ennek a mondatnak a jegyében kezdik el jövőre az épület felújítását, mondta hétfőn a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. Batta András hangsúlyozta: a Zeneakadémia megújulása több lépésben zajlik 2008 nyarától 2011 őszéig.

Az európai uniós forrásból és kormánytámogatásból megvalósuló rekonstrukció első lépéseként az intézmény Wesselényi utcai kiegészítő épületét korszerűsítik 2008 nyarától 2009 nyaráig. Ugyanebben az időszakban alakítják át a Bartók Konzervatórium (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája) Nagymező utcai épületét is. A Liszt Ferenc téri központi épület teljeskörű felújítását 2009. szeptemberében kezdik el és várhatóan 2011 őszére fejezik be, mondta el Lakatos Gergely a rekonstrukció projektvezető-helyettese.

A Zenekadémia nemcsak a jövőre figyel, hanem a múltjával is foglalkozik, mondta el Batta András. A napokban jelenik meg az a díszes művészeti album, amelyik a Zenekadémia elmúlt száz évét foglalja össze, tette hozzá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását