2024. április 17. - Rudolf

Rossz levegőjű a főváros

Tovább romlott Budapest légszennyezettsége. Az Országos Légszennyezettségmérő Hálózat 11 mérőállomása közül 7 helyen veszélyes jelenleg is a levegő minősége. A legrosszabb a helyzet Csepelen, a Tétényi úton és az V. kerületben, az Erzsébet téren.
2007. december 20. csütörtök 21:07 - Hírextra
Budapest aktuális levegő egészségügyi helyzetét egy négyes skálán rangsorolják. E szerint csütörtökön a 11-ből 7 mérőállomáson mutattak ki a műszerek veszélyes, azaz 4-es értéket. Vaskövi Éva, az Országos Környezetegészségügyi Intézet osztályvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szerdához képest rosszabb lett a levegő a fővárosban. Akkor ugyanis csak 4 állomáson mértek veszélyes érték.

A levegőszennyezettség ilyen esetben már egészségügyi kockázatot jelenthet elsősorban a szív- és érrendszeri betegeknek, időseknek és a gyermekeknek. A szakemberek ezért azt tanácsolják, hogy aki érzékeny a szálló porra az kevesebb időt töltsön a szabadban.

A légszennyezettséget az okozza, hogy az elmúlt napokban alig volt szél Budapesten, nem volt, ami elfújja a szennyező anyagokat, amelyek így feldúsultak a levegőben. Vaskövi Éva ugyanakkor elmondta, hogy a mért értékek alapján szmogriadót egyelőre nem kell elrendelni Budapesten.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását