2024. április 25. - Márk

Az „Egyházközi Egészségpolitikai Kabinet” kiáltványa

A szolidaritás jogelvei a közösség tagjait összekötik. Az egymásért felelős gondolkodás és gondoskodás érvényesülése révén a társadalmat alakítják és összetartják.
2007. december 14. péntek 09:26 - Hírextra

A magyar egészségügyet újra nemzeti alapokra kell helyezni, egységes nemzeti kockázaton alapuló biztosítási rendszert kell kiépíteni!

Az E alapot népegészségügyi céloknak kell alárendelni!

Kampányfogások helyett valós problémákra kell koncentrálni!

Nemzeti egységes egészségbiztosítási pénztárt kell létrehozni, amelyet az állam, az Országgyűlés és a szakmai érdekképviseletek fennhatósága alá kell helyezni!

Meg kell szüntetni a források és eszközök nélküli Regionális Egészségügyi Tanácsokat!
Létre kell hozni egy Nemzeti Önkormányzati Alapot, amely forrással látná el az önkormányzati kórházakat!

Át kell alakítani a finanszírozási rendszert!

A volumen korláton alapuló, a gyógyítási szükségletet figyelmen kívül hagyó finanszírozást el kell törölni. Helyette a területi egyenetlenséget, az egyes kórházak, és ellátási körzetük adottságait figyelembe vevő finanszírozási rendszert kell kialakítani!

A kórházak rangsorolásánál az ellátási körzetüket az ország tényleges viszonyaihoz, népegészségügyi állapotához kell igazítani.

A súlyponti kórházakat nem politikai és üzleti alapon, hanem a morbiditási és mortalitási mutatók elemzése után kell kialakítani, és középtávon véglegesíteni! A szociálisan leszakadók gyógyítására nemzeti egészségügyi kockázati alapot kell létrehozni, és ténylegesen működtetni!

A történelmi egyházak évezredek alatt sokat tettek a test és lélek ápolásáért. A vallásos hitben megfogalmazott jogelvek a XX. század szociális és társadalombiztosítási rendszereinek kialakításakor tartópillérekként kerültek átemelésre. Szükségessé vált az "Egyházközi Egészségpolitikai Kabinet" megalakítása, amely célul tűzi ki, hogy a történelmi egyházak bevonásával adjon szakmai segítséget a nemzetnek az egészségügyi kérdéseket illetően.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását