2024. április 26. - Ervin

Nemzetközi katolikus-ortodox megbeszélés

Budapesten ülésezett az Európai Katolikus-Ortodox Fórum előkészítő bizottsága; a találkozást eredményesnek ítélték a delegációk - tudatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
2007. december 7. péntek 15:38 - Hírextra

Mint írták, csütörtökön és pénteken Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) elnökének vezetésével tárgyalt az előkészítő bizottság.

A tanácskozást eredményesnek ítélték a Szentszék és a CCEE megbízottaiból álló katolikus, valamint az orosz, a konstantinápolyi, a szerb és a román ortodox egyházak szakértőiből álló delegációk - olvasható az MKPK közleményében.

Azt még nem lehet tudni, hol és mikor lesz a katolikus-ortodox fórum. Erdő Péter bíboros és Kirill metropolita, a moszkvai patriarkátus külügyi vezetője június közepén Moszkvában egyeztetett a majdani katolikus-ortodox fórumról. Akkor Erdő Péter azt mondta: célszerű lenne megteremteni egy fórumot a római katolikus és a különböző ortodox egyházak között azoknak a témáknak a közös megvitatására, amelyek az emberi jogokat, az emberi méltóságot, a szociális igazságosságot, illetve az egyház társadalmi tanítását érintik Európában.

Az MKPK aktív nemzetközi szereplését mutatja, hogy szerdán jelentették be: Budapesten lesz a keresztény-zsidó világtalálkozó 2008. november 9. és 12. között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását