2024. május 10. - Ármin, Pálma

Februárban lesz a Fidesz politikai vitanapja

Csak februárban kerülhet sor a Fidesz által kezdeményezett "Esélyt a vidéknek" című politikai vitanapra, miután a Házelnök figyelembe vette az Országgyűlés ügyrendi bizottságának hétfői vonatkozó állásfoglalását.
2007. december 10. hétfő 16:28 - Hírextra
Fideszes képviselők még múlt héten kezdeményezték a politikai vitanap megtartását december 14-én. A Házszabály szerint a kezdeményezéstől számított 14 és 28 napon belül kell a politikai vitanapot megtartani, méghozzá rendes ülés keretein belül.

Az ügyrendi bizottság hétfői ülésén két állásfoglalást fogadott el az ügyben. Egyrészt a testület kimondta, hogy a politikai vitanap megtartásának határidejébe nem számít bele az ülésnapok közötti szünet, így lehetőség van a vitanap februári megtartására is.

A másik állásfoglalásában ugyanakkor a testület azt kifogásolta, hogy a fideszes képviselők aláírását tartalmazó íven "egy olyan képviselő aláírása is szerepel, aki a kezdeményezést megelőzően több mint egy hónappal lemondott mandátumáról", így a bizottság szerint az aláírások nem konkrétan e politikai vitanap kezdeményezésére szolgáltak. A testület éppen ezért azt kezdeményezte, hogy Szili Katalin házelnök utasítsa el az indítványt, ő azonban a hétfő délutáni házbizottsági ülésen figyelmen kívül hagyta ezt az állásfoglalást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását