2024. május 13. - Szervác, Imola

A magyar diák határon túl is támogatandó

Évente majdnem 230 ezer külhoni magyar diák és 7 ezer hallgató támogatásáról írt alá pénteken megállapodást Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára a határon túli magyar szervezetekkel.
2007. április 20. péntek 23:02 - Hírextra
A csaknem 5 milliárd forint összértékű támogatással elsősorban a tankönyv- és taneszközök kifizetéséhez, illetve a hallgatók jegyzettámogatásához szeretett volna hozzájárulni a kormány.A kedvezménytörvény hatályba lépése óta biztosított támogatásra a pályázatokat minden tanév második félévében írják ki.

A kiskorúak nevelési-oktatási támogatása 20 ezer forint, tankönyv- és taneszköztámogatása pedig 2400 forint. A két támogatást együtt igényelhetik a határon túli alap- és középfokú oktatási intézményekben magyar nyelven, vagy a magyar kultúrát tanuló diákok. Az egyetemi, főiskolai hallgatók jegyzettámogatása egységesen 2800 forint.

A Parlament Gobelin termében tartott ünnepélyes aláíráson a lebonyolító határon túli magyar szervezeteket a romániai Iskola Alapítvány, a szlovákiai Pázmány Péter Alapítvány, a szerbiai Concordia Minoritatis Hungaricae Polgári Egyesület, az ukrajnai KAMOT Jótékonysági Alapítvány, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma, illetve a szlovéniai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet képviselte - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását